Košarkaši Borca nisu uspeli da se plasiraju u polufinale Kupa Radivoja Koraća. Bolji od njih u četvrtfinalnom okršaju bili su igrači FMP-a, koji su slavili rezultatom 88:77 (19:8; 20:18; 23:18; 26:33).

Marko Marinović smatra da je loša organizacija igre najviše koštala njegov tim pobede.

,,Zaslužena pobeda FMP-a. Protivnik je uspeo da izgura svoju odbranu. Pokazali smo u pojedinim momentima da nam fali organizacija napada. Kada smo imali malo organizovaniji napad, imali smo priliku da se vratimo u meč. Malo se osećam razočaranim, jer smo imali veća očekivanja od ovog susreta, ali nismo uspeli da odgovorimo. Čestitao bih FMP-u i poželeo mu puno sreće u nastavku Kupa”, kazao je Marinović.

Strateg Čačana je već misli na naredne izazove u AdmiralBet ABA ligi.

,,Imamo jasan cilj, što sam i pre naglašavao, da zbog propozicija ABA lige moramo da prestignemo na tabeli Megu ili FMP. Želimo da probamo da budemo treći ili četvrti srpski tim. U slučaju da srpski tim bude u finalu ABA 2 lige, bićemo u problemu. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo, igrali smo dobro, imali smo dobre rezultate u prethodnom periodu. Možda su nas te partije malo više podigle nego što zaslužujemo, tako da je ovo bila prilika da nas vrati na neka fabrička podešavanja”, dodao je Marko Marinović.

Najbolji košarkaš Borca u susretu sa FMP-om i novi reprezentativac Srbije, Radovan Đoković, posle okršaja bio je koncizan.

,,Nemam mnogo šta da kažem. Čestitam FMP-u na zasluženoj pobedi. Bio je bolja ekipa od prvog do poslednjeg minuta. Želim mu sreću u polufinalu. Nas čeka pauza, koju ćemo iskoristiti da se spremimo za nastavak ABA lige”, rekao je Radovan Đoković.

Pred igračima tabora iz grada na Moravi je ponovo nešto duža pauza. Naime, AdmiralBet ABA liga biće nastavljena početkom marta, a prvi naredni izazov Borac će imati u Zagrebu, gde će ga ugostiti Cibona. Taj meč je na programu u ponedeljak 7. marta, a početak utakmice je u 18 časova.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography