Ekipa Borca doživela je četvrti poraz ove sezone u AdmiralBet ABA ligi. Bolji od čačanskog tima bio je Partizan NIS, koji je pred punom dvoranom kraj Morave slavio rezultatom 68:86 (10:19; 21:25; 20:30; 17:12).

U prvom poluvremenu Borac je uspevao da pruži kakav-takav otpor favorizovanom rivalu i da drži rezultatski priključak. Međutim, pošto su se sastavi vratili sa velikog odmora, Partizan je dodao gas, pa je u nekoliko mahova vodio sa prednošću koja je iznosila preko 20 poena. Tada je, uostalom, i stavljena tačka na pitanje ko će se okititi lovorikama.

Marko Marinović, trener Borca, ističe da je falila bolja organizacija igre, ali kaže da je zadovoljan skokom.

,,Mi smo znali šta nas očekuje. Ali očigledno da nam je nedostatak Lopeza mnogo teško pao. Što se tiče organizacije, nismo bili dobri. Partizan je celu utakmicu vršio opstrukciju naše igre, i u tome je bio dobar. Nismo mogli da organizujemo napad kako valja. Jedinu dobru stvar koju smo uradili jeste da smo popravili skok, i zadovoljan sam što se toga tiče”, rekao je Marinović.

Kormilar Čačana kaže da Borac koncentraciju usmerava na narednog rivala, Studentski centar.

,,Idemo dalje, pripremamo se za utakmice protiv ekipa našeg kvaliteta. Sledeći rival biće Studentski centar u Podgorici. Nemamo puno vremena za pripremu, tako da već od ponedeljka krećemo da se spremamo”, dodao je Marinović.

Strateg Borca uputio je reči zahvalnosti svom starijem kolegi, Želimiru Obradoviću.

,,Hteo bih da se zahvalim velikom čoveku, Željku Obradoviću, jer je on jedan od krivaca što Borac igra ABA ligu. On je u najtežim momentima prošle sezone nesebično pritekao u pomoć, pomogao nam i podigao nas. Ulio nam je samopouzdanje da možemo da izdržimo, a mi smo uspeli, pa smo ostali u ligi. Hvala mu od srca! Zahvalio bih se i publici što je došla u ovolikom broju. Nismo pružili neki dostojan otpor, ali probali smo. U ovom trenutku nije moglo bolje“, poručuje Marko Marinović.

Želimir Obradović, trener Partizana NIS, nakon meča je apostrofirao dobru odbranu kao ključ pobede.

,,Mi smo nastavili da igramo kao i u svim utakmicama do sada. Agresivnost u odbrani nam je dala sve ono što nam je trebalo. Uspeli smo od sredine druge četvrtine, pa do kraja utakmice da čitamo odbranu Borca, jer je pokušavao da nas udvaja. Bio je dobar protok lopte, ali na žalost mnoge otvorene šuteve nismo ubacili”, zastao je Obradović, a onda posebno naglasio.

,,Možda ne bi bilo loše kada bi primenili onaj stari trik, da igrači siđu do Morave da operu ruke. Ne znam šta bih pametnije mogao da uradim”, dodao je trener crno-belih.

Razume se, Obradović se srdačno zahvalio svojim sugrađanima na lepom dočeku.

,,Borcu i mladom kolegi želim sve najbolje u nastavku. Probao je sve da uradi, da vrati ekipu u utakmicu. I na kraju želim da se zahvalim čačanskoj publici na divnom prijemu i aplauzu koji sam lično dobio. Poslednjih godinu dana, kada nisam radio, bio sam u Čačku. Majka mi živi ovde, imam mnogo prijatelja, tako da je super osećaj biti u Čačku“, zaključio je Želimir Obradović.

U sledećem, 7. kolu AdmiralBet ABA lige tabor Borca ide u Podgoricu, gde će biti gost Studentskom centru. Taj meč je zakazan za naredni petak, a početak susreta je u 20 časova.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography