Već nekoliko puta je bilo govora o tome da prvi tim Borca Mozzart nije otišao na zasluženi odmor, već da je radio čitav jun, a u tom ritmu namerava da nastavi i u julu.

Takođe, već je krenuo da sklapa tim za narednu sezonu, četvrtu u kojoj će se takmičiti u AdmiralBet ABA ligi. Do ovog momenta, u čačanski tabor su stigli Nikola Manojlović, Ronaldo Segu, Tajlan Džamon Birts, a Borac Mozzart je sklopio stipendijski ugovor sa mladim i talentovanim Petrom Radovićem.

Marko Ivanović, direktor kluba, ističe da je intencija da prvi tim bude skoro pa formiran pre početka priprema.

,,U dosadašnjem delu leta prvi tim smo pojačali sa tri nova igrača. A plan je da u periodu koji dolazi dovedemo još nekoliko igrača. U pregovorima smo sa nekim košarkašima koji pokrivaju razne pozicije. Imamo želju da početak priprema sačekamo sa gotovo pa kompletiranim timom. Stručni štab i uprava kluba naporno rade kako bi pronašli najbolja rešenja”, zastao je Ivanović, a onda produžio.

,,Naravno, moramo voditi računa o budžetu i finansijskim mogućnostima, ali ćemo se potruditi da sklopimo ekipu kakvu Borac i Čačak zaslužuju. Želimo da počnemo novu takmičarsku godinu onako kako se to od nas očekuje, pa da ostanemo stabilan član ABA lige“, izjavio je Ivanović.

Stručni štab i rukovodstvo kluba na vreme misle i o pripremnim utakmicama.

,,Već smo ušli u dogovore oko pripremnih utakmica, a dve smo čak i zakazali. U avgustu ćemo sigurno odigrati mečeve protiv Oldenburga na Zlatiboru i FMP-a u Železniku. Naravno, biće više duela, a sve u cilju što bolje pripreme“, završio je Marko Ivanović.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Lejča photography