Uprkos brojnim nedaćama, tabor iz grada na Moravi uspeo je da odbrani domaći parket i da savlada Vršac rezultatom 81:71.

Prilično neočekivano, Vršac je dobro otvorio meč, tako da je od samog početka prilično mučio domaći sastav. Iako se dobrano trudio, Borac nikako nije mogao da slomi otpor rivala, pa se na veliki odmor otišlo ujednačenih snaga.

Međutim, u trećoj deonici Borac je, predvođen šuterski raspoloženim Kočovićem, uspeo da stekne suficit koji Vršac nikako nije mogao da sustigne, i da na kraju slavi pred domaćom publikom.

Strateg Borca Marko Marinović nakon meča bio je revoltiran ponašanjem pojedinih navijača i njihvim neprimerenim skandiranjem.

,,Nije čudo što mnogo bolje igramo na strani jer određeni naši navijači vrše pritisak na pojedine igrače. Dovoljno sam iskusan da znam da kontrolišem takve stvari, ali moram da apelujem da se to više ne dešava. Igrači koji ovde igraju su Borac, svi smo mi Borac. Navijači koji dolaze u halu nisu tu da bi navijali za mene, već za ceo tim. Iskreno rečeno, takva publika nam nije potrebna, jer nam samo odmaže, a nikako ne pomaže. Mi smo obezbedili prvo mesto pred početak plej – ofa ABA 2 lige, smatrajući da je to naša prednost, jer ćemo igrati na svom parketu. Voleo bih da pojedinci ne dolaze ako će im jedini cilj biti prozivanje određenih igrača, trenera, uprave. Svi imamo zajednički cilj, a to je igranje sledeće godine u ABA 1 ligi. Naravno, zahvalio bih se pravim navijačima, koji nas podržavaju u svakoj utakmici“, rekao je Marinović.

Đorđe Majstorović, jedan od najiskusnijih košarkaša u taboru Čačana, smatra da se moraju izvući pouke iz minulog meča.

,,Ovo je jedna od utakmica za zaborav. Ipak, trebalo bi da izvučemo neke pouke. Početak je bio mlak, a kada smo dozvolili protivniku da uđe u meč kako želi i da se razigra, bilo je jako teško igrati. U drugom poluvremenu smo stvari doveli na svoje mesto. Nemile scene ne bih komentarisao, dešava se u žaru borbe. U narednim duelima moramo kretati sa više koncentracije, pa da od početka lomimo protivnika, a ne da čekamo, pa da nam kasnije to bude teži posao. Imamo još dosta utakmica, tek treba da se igra“, kazao je Majstorović.

U narednom kolu KLS takmičenja tabor Borca ide put Lazarevca, gde će se sastati sa ekipom Kolubare, koju kao trener predvodi Čačanin Dušan Radović. Taj meč je zakazan za ponedeljak 24. februar, a početak je u 19:30.

Nikola Minović