Ovog vikenda košarkaši Borca imaće najveći izazov u dosadašnjem delu sezone. Naime, u okviru 6. kola AdmiralBet ABA lige u dvoranu kraj Morave stiže Partizan NIS, ekipa koju sa klupe predvodi Željko Obradović, najtrofejniji stručnjak Starog kontinenta.

Nema sumnje, pred Borcem je silan posao. Moraće puleni Marka Marinovića mnogo da se potrude kako bi na adekvatan način parirali rivalu. Međutim, Borac je ove sezone protiv Mornara i Mega Basketa pokazao da ima snagu, volju i kvalitet da se bori sa snažnim protivnicima, pa ne treba sumnjati da će tako biti i ovog puta.

Strateg Borca Marko Marinović ističe da je zadovoljan poslom koji je njegov tim uradio.

,,Sigurno je da sam zadovoljan onim što smo učinili u dosadašnjem delu lige. Na pet utakmica ostvarili smo dve pobede, što nije tako malo. Naravno, kao trener mislim da još uvek nismo pokazali svoj maksimum. Još uvek nismo na onom nivou na kom priželjkujem da budemo. Doduše, ima još puno vremena do kraja, a ja sam siguran da ćemo tek pokazati ono šta znamo i možemo“, rekao je Marinović.

Pred timom iz grada na Moravi je veliko iskušenje u subotu, kada će mu na megdan izaći Partizan NIS.

,,Da mi je neko pre nekoliko godina rekao da će Željko Obradović voditi neku ekipu u jednoj takmičarskoj utakmici u Čačku, realno, odmah bih se nasmejao. I ne samo ja, već većina ljubitelja košarke“, kratko je izjavio trener Borca.

Naravno, on je u pomoć pozvao publiku.

,,Pozvao bih navijače da u što većem broju dođu u subotu i podrže novi tim Borca. Želja nam je da klub ostane na istom nivou na koji je došao pre godinu dana. Grad Čačak treba da ima privilegiju da gleda najbolju košarku u regionu“, završio je Marko Marinović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography