Na redu je 22. runda u AdmiralBet ABA ligi, a sledeći protivnik taboru Borca biće Krka iz Novog Mesta (subota, 17h, dvorana kraj Morave).

Meč koji će biti odigran u subotu nije prvi između pomenutih timova u aktuelnoj sezoni. Naime, u prvom delu takmičenja ekipa Marka Marinovića je odmerila snagu sa Slovencima, a rezultat u korist Čačana je glasio (90:97).

Međutim, ne samo rečeni duel sa Krkom, već i utakmice protiv Mege, Zadra i Studentskog centra mogu da budu modeli po kako bi Borac trebalo da igra u subotu veče.
Doduše, tim je poprilično nezadovoljan zbog poraza od FMP-a u Kupu i od Cibone u prošlom kolu regionalne lige.

,,Svakako da nisam zadovoljan, jer u prethodne dve utakmice nismo pokazali karakter. Nismo uložili dovoljno napora, a to je kao rezultat imalo lagane pobede FMP-a i Cibone. Mogu da kažem da smo u blagoj krizi rezultata. Doduše, malo nas je poremetila duga pauza, ali to ne sme da nam bude izgovor. Što pre moramo da se okrenemo sledećem protivniku”, rekao je trener prvog tima Borca Marko Marinović.

Ali utakmica protiv Krke je odlična prilika da se Čačani vrate na staze pobednika.

,,Imali smo dovoljno vremena za trening i pripremu utakmice, tako da spremni dočekujemo Krku. Narednog rivala odlično poznajemo, igramo protiv njega baš dugo. Dobro su nam znani igrači Krke, kao i trener. Doduše, Krka je od poslednjeg našeg susreta dovela u svoje redove iskusnog šutera Lapornika”, zastao je Marinović, a onda produžio svoje izlaganje.

,,Za Krku mogu da kažem da je sastavljena od dobrih i prekaljenih košarkaša. Igra dva takmičenja u isto vreme, tako da je opterećena većim brojem utakmica u odnosu na nas. Ali to je opasna ekipa, što je pokazala nekoliko puta ove sezone. Recimo, Krka je protiv Crvene zvezde na kraju treće četvrtine imala 19 poena razlike. Sve u svemu, pred nama je teška utakmica”, dodao je strateg Čačana.

Ne treba sumnjati da će Borac u subotu veče imati zavidnu podršku sa tribina dvorane kraj Morave.

,,Mislim je pravi trenutak da Čačani dođu u halu u velikom broju, jer baš dugo nismo igrali kod kuće. Voleo bih da hala bude puna, jer će nam pomoć biti preko potrebna. Poslednje dve utakmice koje smo igrali u Čačku pobedili smo zahvaljujući navijačima. Sve u svemu, koristim priliku da pozovem sugrađane da dođu u subotu, pa da probamo da zajedničkim snagama osvojimo dva boda. Ima još sedam kola do kraja lige, a svaka utakmica je veoma bitna, pa tako i sledeća protiv Krke. A verujem da narod u Čačku to dobro zna”, završio je Marko Marinović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography