U poslednjoj utakmici Košarkaške lige Srbije ekipa Borca stavila je tačku na još jednu uspešnu sezonu. Naime, pred praznim tribinama dvorane kraj Morave Čačani su savladali novosadsku Vojvodinu rezultatom 76:63.

Porazivši goste iz Novog Sada, sastav Marka Marinovića udario je 23. recku u domaćem prvenstvu. Osvajanjem novog zvanja KLS šampiona, treću godinu zaredom, Čačani su svima pokazali koliki su dometi mladog i talentovanog tima. Razume se, posao tu nije okončan, jer je pred Borcem plej-of ABA 2 lige. Nepredviđenu pauzu ekipa iz grada na Moravi iskoristiće pre svega da se odmori i oporavi od izuzetno duge i naporne sezone, a zatim i da se spremi za odsudne bitke u regionalnom takmičenju.

Strateg Borca Marko Marinović ne krije zabrinutost zbog novonastale situacije u Srbiji.

,,Moram reći da smo svi zatečeni ovom situacijom. Da pričamo o košarci, smatram da bi u ovom trenutku bilo suvišno. Najvažnije je da svi ostanemo živi i zdravi. A šta će biti, to niko ne zna“, rekao je kormilar Čačana.

Mladi košarkaški stručnjak naglašava da je zadovoljan rezultatima svoje ekipe u KLS – u.

,,Mi smo odradili svoj posao, i to dosta dobro, da budem iskren. Pošto mi je ovo prvi trenerski angažman, nisam očekivao da će se ovako okončati domaće prvenstvo, kao i reginonalno. Od 48 ligaških utakmica pobedili smo 43. Nešto računam, da igramo NBA ligu na Zapadu bismo bili drugi tim“, našalio se  Marinović, koji je još dodao:

,,Svi smo željno isčekivali početak plej-ofa ABA 2 lige, tako da nam je krivo što se sve ovo dešava. Ipak, viša sila je uticala na odluku da se sve prekine do daljnjeg“, dodao je Marko Marinović.

Krilni centar Borca Ivan Gavrilović nakon meča sa Vojvodinom kratko je izjavio:

,,Hvala Vojvodini na fer i korektnoj borbi. Takođe, uputio bih čestitke saigračima što smo KLS sezonu završili pobedom, i to na prvom mestu. Ništa, nama ostaje da pauzu iskoristimo na najbolji mogući način, da se što bolje pripremimo za glavni deo sezone, odnosno za plej-of ABA 2 lige“, zaključio je Ivan Gavrilović.

Piše: Nikola Minović

Foto: Nikola Minović