Tabor Borca nije uspeo da se sa gostovanja u Podgorici vrati sa dva boda u rukama. Kao bolji iz duela izašao je domaći Studentski centar, koji je slavio rezultatom 88:74 (17:17; 22:29; 21:12; 28:16).

Analizirajući razloge poraza, trener Borca Marko Marinović kaže da je manjak koncentracije koštao njegov tim boljeg rezultata.

,,U pojedinim momentima odigrali smo jednu dobru utakmicu, ali nismo uspeli da do kraja održimo taj kvalitet, koji smo imali u prvom poluvremenu. To nas je koštalo pobede. Nismo do kraja održali koncentraciju, a to je bilo presudno. Ekipa Studentskog centra je postigla neke teške i važne poene u završnici, a mi nismo, tako da je protivnik zasluženo pobedio“, zastao je Marinović, a zatim još dodao.

,,Nedovoljno smo fokusirani u završnici utakmica, kada gubimo koncentraciju. Nisu svi igrači bili koncentrisani, a to je potreno da bi pobedio na strani. Imali smo svojih šansi, ali očigledno nismo bili spremni da pobedimo“, rekao je trener Borca.

Strateg Čačana ističe da je tim ušao u krizu.

,,Očigledno da je moja ekipa upala u neku krizu igre i rezultata. Moraćemo da nastavimo da radimo, pošto ovako ne ide. Meni se ne dopada način na koji igramo, to je veliki problem. Raspored je težak, bio je i prošle godine, ali ne možemo da plačemo i tražimo alibi. Prethodne tri utakmice bile su veoma loše. Doduše, ova je bila za nijansu bolja“, smatra Marinović.

Ipak, on veruje u bolje rezultate.

,,Idemo dalje, okrećemo se novim izazovima. Nadam se da ćemo već u sledećoj utakmici protiv Cibone pružiti bolju igru. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo“, završio je Marko Marinović.

U sledećem, 8. kolu AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca će na parketu dvorane kraj Morave dočekati zagrebačku Cibonu. Taj meč je na programu naredne subote (13. novembar), a početak duela je u 17 časova.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography