Ako je postojalo zrno sumnje ko je suvereni gospodar ABA 2 lige, u četvrtak veče nedoumica je otklonjena. Borac je u derbiju takmičenja, a pred oko 1.500 vernih navijača, prosto deklasirao MZT iz Skoplja, koga je savladao ubedljivim rezultatom 95:73.

Samo u nekoliko uvodnih minuta gosti su bili dostojan rival moćnim Čačanima. Ali nije prošlo dugo, a Borac je uspostavio potpunu kontrolu meča. Iz minuta u minut razlika je rasla, na kraju susreta je dostigla sjajnih 22 poena.

Baš kao što je naglasio trener Marko Marinović, bilo je ovo najbolje izdanje igrača Borca u tekućoj sezoni. Razume se, on nije krio zadovoljstvo igrom svojih pulena u minulom susretu.

,,Sigurno da je utakmica sa MZT – om jedna od naših najboljih ove sezone, naročito defanzivno, ali i ofanzivno. Želeli smo da odigramo odličnu utakmicu i u tome smo uspeli. Naravno, nije sve perfektno, ali težimo ka tome. Igrači su bili svesni šta je pred njima, odradili su sve što je bilo dogovoreno u svlačionici, što bi rekli fudbalski treneri, tako da je rezultat došao kao nagrada za veliki trud. Pre svega agresivna odbrana tokom čitavog meča je doprinela pobedi. Na kraju se čini da je utakmica bila lagana, ali nije baš tako“, izjavio je Marinović.

Međutim, strateg Borca upozorava.

,,Ništa nije gotovo, ima još da se igra. Doduše, ovim trijumfom ponovo imamo dve pobede više u odnosu na MZT, ali moramo biti obazrivi do kraja. Okrećemo se novim protivnicima“, dodao je trener Čačana.

Pred njegovim taborom je novi izazov, ovog puta u liku Dinamika, ekipe sa kojom Borac često vodi velike borbe zadnjih nekoliko sezona. Borac i Dinamik znaju gotovo sve jedan o drugom, tako da među timovima nema puno nepoznanica. Doduše, Borac je pred ovaj okršaj osokoljen sjajnom pobedom nad MZT – om, dok je Dinamik pretrpeo poraz kod kuće od Rogaške. Bilo kako bilo, ti podaci previše ne utiču na važnost narednog meča.

,,Očekuje nas novi derbi, ovog puta u KLS ligi protiv Dinamika. U suštini, januar je mesec odluka za Borac. Dosta stvari možemo da završimo ovog meseca. Recimo, pobedom protiv Dinamika možemo biti korak bliže jednom od ciljeva, a to je da KLS ponovo okončamo kao prvak lige. Igračima, kao i javnosti sam više puta ponovio da ako uspemo da ostanemo neporaženi na svom terenu vrlo smo blizu da osvtarimo sve želje i ciljeve u sezoni. Nadam se da ćemo u tome i uspeti“, mišljenje je Marinovića.

Protiv Dorćolaca Borac će biti jači za Dušana Miletića, povratnika u čačanske redove, koji je nedavno parafirao ugovor sa ekipom za koju je nastupao tokom jednog dela prošle sezone.

,,Imali smo želju i ranije da Miletića dovedemo u Borac, ali srećan sam što se to konačno realizovalo. Kao što sam već rekao, nama fali igrača u rotaciji, naročito zbog stila košarke koji gajimo. Miletić je već bio u Borcu, tako da zna kako funkcionišu stvari. Doduše, prošle sezone smo bili saigrači, sada ću mu biti trener, ali verujem da će se vrlo brzo uklopiti. Nadam se da ćemo mi njemu pomoći, ali i on nama, na obostrano zadovoljstvo“, završio je Marko Marinović.

Nikola Minović