Košarkaši Borca uspeli su da nastave pobednički niz. U okviru 10. kola AdmiralBet ABA lige savladali su ,,na Gripama“ domaći Split, a rezultat na kraju susreta je glasio 66:80 (13:18; 16:13; 16:24; 21:25).

Nakon susreta, trener Čačana Marko Marinović je istakao da je njegov sastav zasluženo slavio u Splitu.

,,Kao što ste videli, pauza je ostavila trag na obe ekipe, pa je početak bio nešto sporiji, možda čak i malo ružan za gledanje. Ali, šta je, tu je. Ipak, mislim da smo kontrolisali utakmicu sve vreme, pa smo na kraju i zasluženo pobedili. Naravno, nastavljamo borbu, ništa nismo rešili. Bila je ovo izuzetno važna pobeda za nas”, rekao je šef struke.

Trener Borca se dotakao i problema sa povredama kod oba tabora.

,,Split, baš kao i mi, ima kadrovske probleme, zbog čega mi je veoma žao. Nadam se da će se to što pre rešiti i da će uskoro biti kompletan, pa da zaigra onako kako zna. A i mi kuburimo sa povredama, pa se nadam da će naši igrači što pre oporaviti”, dodao je Marinović.

Naravno, kormilar Čačana nije propustio priliku da pohvali Marka Pecarskog, koji je meč okončao sa 26 poena i 12 skokova.

,,Marko Pecarski je i prošlu utakmicu protiv Krke odigrao odlično. Još pre duela sa Zadrom on je imao probleme sa povredama, tako da nije bio na svom maksimumu. Ali čim je počeo normalno da trenira, odmah je pokazao svoj raskošni potencijal. A mislim da je ovo tek početak, da se on neće zadovoljiti ovim utakmicama, već da će mu biti podstrek za dalji napredak, pa da dostigne svoj cilj – da igra u najjačim ligama u Evropi. On je mlad dečko, ali treba još mnogo da radi”, kazao je Marinović.

Razume se, strateg tima iz grada na Moravi je uputio reči zahvalnosti domaćinu.

,,Zahvalio bih se ekipi Splita na fer i korektnoj utakmici, ali takođe i publici. Možda utakmica nije bila lepa za uživanje. Split i mi se sastajemo evo gotovo pet godina, dobro se poznajemo, a iskreno se nadam da će uspeti da ostvari sve ovosezonske ciljeve”, završio je Marko Marinović.

Borac će imati ravno sedam dana pauze do novog izazova. Naime, u 11. rundi regionalne lige u dvorani kraj Morave dočekaće FMP iz Železnika. Taj meč je na programu u petak 10. decembra, a početak utakmice je zakazan za 20 časova.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Split/Ivica Cavka