Čačanski Borac i zemunska Mladost MaxBet moraće da odigraju i treći meč plej-ofa AdmiralBet Košarkaške lige Srbije (sreda, 20:00, dvorana kraj Morave).

Prvi meč navedenih timova okončan je u korist Čačana (102:86), dok je duel broj dva pripao timu iz Zemuna (85:82).

Kao glavni razlog poraza Marko Marinović, trener Borca, navodi veliki broj promašenih šuteva sa distance.

,,Moram priznati da smo bili dekoncentrisani tokom celog meča. To je prouzrokovalo da očajno šutiramo za tri poena, uprkos tome što smo imali dosta otvorenih pozicija. Nadam se ćemo to popraviti do srede, kako bismo uspeli ponovo da slavimo protiv Mladosti“, rekao je Marinović.

Nema sumnje, Borac silno želi pobedu u trećem meču.

,,Ekipa Mladosti nas je namučila u prvom meču, a posebno u drugom, kada je i pobedila. Na parketu Zemunce predvode dva odlična igrača, koji prave veliku razliku. Iskreno se nadam da će moji igrači izvući pouke iz prethodnih utakmica, da će pružiti dobru partiju, a na kraju i pobediti Mladost“, dodao je trener Borca.

Od kada je krenula domaća liga očita je manja posećenost dvorane kraj Morave. Ali najverniji navijači uvek su uz Borac!

,,Uvek sam se zahvaljivao najvernijim navijačima, koji su stalno bili uz nas. Nadam se da će doći da nas podrže i protiv Mladosti. Jasno je svima nama da interesovanje nije veliko za utakmice domaće lige. Doduše, moram priznati da je opala i naša motivacija, što je logično, jer je došlo do zasićenja. Iza nas je mnogo teških utakmica, zahvaljujući kojima smo i opstali u ABA ligi, što nam i jeste bio glavni cilj. Tako da shvatam igrače, kao i publiku“, smatra Marinović.

Utakmice plej-ofa fina su prilika da košarkaši iz kadetskog i juniorskog pogona Borca dobiju određenu šansu.

,,U prethodne dve utakmice stariji Đorđe Ćurčić je dobio nešto veću šansu nego ranije, a takođe je određeni broj minuta upisao i Luka Andrić. A u meču protiv Mladosti biće prostora da i neki kadeti zaigraju, pa da dokažu svima da zaslužuju da nastupe na najvišem nivou“, završio je Marko Marinović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography