Borac nastavlja svoje putešestvije po Jadranu. Nakon utakmice u dvorani kraj Morave protiv Igokee (78:101), Čačani okreću novi list. Spakovali su kofere u ponedeljak i otputovali u Dalmaciju, tačnije u Zadar, gde će biti gosti istoimenoj ekipi, a u okviru odloženog meča 9. kola ABA lige (sreda, 19 časova, Arena sport 1).

Nema sumnje, naredni okršaj biće od neizrecivog zanačaja za oba kluba. Kako stvari stoje u ovom momentu, upravo će se Borac i Zadar, uz eventualno još neki tim, boriti da izbegnu poziciju broj 13, a samim tim i baraž za opstanak u ABA eliti. Doduše, Čačani i Zadrani će do kraja lige odigrati još jedan meč u gradu na Moravi, ali bi već u narednoj utakmici dosta toga moglo da bude rešeno.

Trener Borca Marko Marinović još jednom naglašava da je minuli meč protiv Igokee bio opomena pred gostovanje u Zadru.

,,Očekuje dosta utakmica u kratkom periodu. Iza nas su dva meča, prvo smo pobedili Krku u gostima, a zatim izgubili kod kuće od Igokee. Za nas je utakmica protiv tima trenera Bajića bila dobra opomena pred put u Zadar. Svako ima svoju muku, kako Igokea, što je rekao trener Bajić, pa tako i mi. Moramo da se okrećemo narednim izazovima, nema mnogo tugovanja zbog poraza. Juče smo otputovali u Zadar, jer nam sledi možda i najvažnija utakmica u sezoni”, zastao je Marinović, a zatim posebno naglasio:

,,Nadam se da će igrači odreagovati kako treba nakon poraza od Igokee i da ćemo se iz Zadra vratiti sa dobrim rezultatom”, rekao je Marinović.

Kormilar Čačana je mišljenja da će upravo Borac i Zadar da se bore za kotu 12, odnosno za izbegavanje 13. mesta koje vodi u baraž.

,,Očigledno je da ćemo se Zadar i mi, barem kako stvari stoje u ovom momentu, boriti za opstanak. Zbog toga će naredni meč biti od velikog značaja“, dodao je Marinović.

Do kraja ligaškog dela ABA takmičenja Borac će odigrati još pet duela, uključujući naravno i predstojeći sa Zadrom.

,,Za nas nema lakih utakmica. Nismo baš u situaciji da govorimo o protivnicima kao ,,lakim“, jer nam predstoji grčevita borba za opstanak. Ali definitivno je da nam sledi nekoliko duela sa timovima koji su slabije rangirani na tabeli. Verujem da su naredni mečevi dobra prilika da pokažemo svoju pravu snagu, vrednost i da izborimo opstanak u ABA eliti“, završio je svoje izlaganje stratega Čačana.

Piše: Nikola Minović

Foto: Sava Gucunski