Tabor iz grada na Moravi nije uspeo da se vrati iz Zagreba sa dva boda. Bolji u duelu Cibone i Borca bio je domaći tim, koji je slavio rezultatom 89:74 (17:19; 30:18; 23:17; 19:20).

Samo u prvoj četvrtini utakmice Borac je bio bolji rival. To se naročito odnosi za prvih osam minuta igre, kada su Čačani imali i dvocifrenu prednost (5:16).

Međutim, u nastavku susreta Cibona se probudila, pa je prvo anulirala zaostatak, da bi zatim i prevela rezultat. Od druge četvrtine, pa sve do kraja susreta Cibosi su kontrolisali meč, tako da Borac nije imao puno šanse da promeni stanje na terenu.

Doduše, polovinom odsudnog dela duela učinilo se da Čačani ipak mogu do preokreta, kada su serijom koševa došli na minus devet (79:70). Ali na odgovor domaćina nije trebalo puno čekati, tako da je ubrzo stavljena tačka na pitanje pobednika.

Trener Borca Marko Marinović smatra da je njegov tim počeo da pada već krajem prve četvrtine.

,,Dobro smo krenuli utakmicu. Uspeli smo da kontrolišemo prvu četvrtinu, ali već nakon prvih izmena u obe ekipe agresivnost naše odbrane i koncentracija su pali. To je kao rezultat imalo da smo dva minuta do pred kraj prve četvrtine vodili 11 razlike, a onda smo primili 12 poena i došli u egal utakmicu. Početkom druge četvrtine igrači Cibone su se razigrali i počeli su da ubacuju koševe, a mi nismo uspeli da odgovorimo, užasno smo branili tranziciju. Sve je to imalo kao rezultat veliku razliku na poluvremenu”, zastao je Marinović, a onda produžio svoje izlaganje.

,,U drugom poluvremenu pokušali smo da se vratimo, ali nismo uspeli. Cibona je dobila na samopouzdanju. Rival je odlično šutirao, za razliku od nas. Cibona je u fenomenalnoj formi. S druge strane, mi nismo uspeli da održimo energiju i fokus, tako da je domaćin zasluženo slavio, na čemu mu čestitam, kao i na osvajanju kupa”, dodao je Marinović.

Što se tiče dosadašnjih rezultata, trener Čačana smatra da je napravljen korak u odnosu na prošlu sezonu.

,,Imamo trenutno sedam pobeda, tako da nismo potpuno nezadovoljni. Ali je bilo utakmica koje smo mogli da pobedimo, a nismo. Jedna od njih je upravo protiv Cibone u Čačku, a bilo je još takvih. Međutim, bilo je i mečeva koje smo pobedili, a da to niko nije očekivao. Sve u svemu, napravili smo korak u odnosu na prošlu sezonu, kada smo imali ukupno šest pobeda, a ove već sedam, a ima još sedam kola do kraja”, rekao je Marinović.

Borac se okreće narednim izazovima u ABA ligi.

,,Očekuju nas dve utakmice kod kuće, protiv Krke i Splita. Nadam se da ćemo skupiti redove i pokazati reakciju u odnosu na utakmicu sa Cibonom”, završio je Marko Marinović.

Sledeći izazov Borac će imati u narednu subotu, kada će kod kuće ugostiti Krku iz Novog Mesta. Taj meč je zakazan za 12. mart, a početak susreta je u 17 časova.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Cibona/Mihal Jacic