U prvom okršaju 5. kola AdmiralBet ABA lige na parketu Košarkaškog centra Dražen Petrović sastali su se domaća Cibona i gostujući Borac Mozzart. Posle 40 minuta silne borbe, pobedu je na svoj konto zabeležio tim iz Zagreba, a rezultat je glasio 87:85 (15:17; 21:15; 27:18; 24:35).

Čak ni fenomenalna partija Hantera Hejla, koji je duel okončao sa neverovatnih 44 poena, nije bila dovoljna da Borac Mozzart slavi protiv Cibosa. Istina, gosti su imali šut za produžetak, ali je Radovan Đoković bio neuspešan u tom naumu, pa su na kraju ostali bez dva boda.

Marko Marinović, šef struke Čačana, posle utakmice ponovo je morao da bude veoma kritičan.

,,Nemam komentar na izdanje svog tima. Neki igrači nisu došli na utakmicu. Da bi pobedio Cibonu u Zagrebu moraš da budeš koncentrisan svih 40 minuta. A mi smo bili koncentrisani možda samo u poslednjoj četvrtini. Ali to su bili potezi očajnika, da se razumemo. Ipak, momci koji su odigrali poslednju četvrtinu dali su sve od sebe da probamo da pobedimo, ili da barem budemo u egalu”, rekao je Marinović.

Međutim…

,,Ima i momaka o kojima ne mogu da govorim. Ovo je treća utakmica koju gubimo u samoj završnici i ne izvlačimo nikakve pouke iz svega toga. To svi vide, a ja doživljavam na svojoj koži. Mnogo je teško, ali se neću predati, kao što nisam nikad u životu”, izjavio je kormilar Borca Mozzart.

Još je rekao…

,,Čestitam Ciboni na dobroj utakmici i pre svega na pobedi. Želim domaćinu puno uspeha u nastavku lige i da mu se ostvare svi zacrtani ciljevi”, dodao je Marko Marinović.

Timu iz grada na Moravi sledi malo duža pauza, a onda na red dolazi još zahtevniji izazov. Naime, u nedelju 6. novembra u Čačak dolazi Partizan Mozzart Bet, a duel sa ekipom Željka Obradovića zakazan je za 17:00.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography