Košarkaši Borca ponovo nisu imali sreće. To je najbolji komentar koji se može izreći nakon meča sa FMP-om, koji je slavio u Čačku rezultatom 77:80 (29:14; 20:28; 14:21; 14:17).

A nije delovalo da će rezultat biti u korist Beograđana. Borac je furiozno započeo susret, pa je nakon 10 minuta igre imao velikih +15 (29:14).

Ali kako je meč odmicao, FMP je zbog duže klupe polako, ali sigurno prilazio domaćinu, da bi polovinom poslednjeg dela igre čak i poveo.

Zbog toga je susret ušao u neizvesnu završnicu. U tim ključnim momentima nije bilo domaćeg igrača koji bi na svoja pleća preuzeo odgovornost, tako da je FMP preko Džonsa i Nevilsa došao do veoma bitne i vredne pobede u dvorani kraj Morave.

Sumirajući utiske nakon meča, Marko Marinović kaže da je manjak igrača bio jedan od glavnih faktora poraza.

„Imamo kadrovskih problema i to je očigledno. Skraćena rotacija nas je koštala pobede. Dok smo imali snage mi smo igrali dobro i sve je funkcionisalo kako treba. Ali pojedini igrači su ispali veoma naivni. U suštini, to je razlog poraza, jer u pojedinim situacijama kiseonik nije dopirao do mozga. Sve smo imali u svojim rukama, ali nismo uspeli da utakmicu privedemo kraju. Dobrih 30 minuta smo igrali kvalitetno, naročito u prvom poluvremenu. Ali to je očigledno nedovoljno za ovakav FMP”, zastao je Marinović, a onda produžio svoje izglaganje.

,,Imamo dovoljno vremena da sačekamo da nam se pojedini igrači vrate, nema nam drugog izbora. Pojedinci su doživeli glupe, bizarne povrede. Očigledno da smo neiskusni i da ovakve utakmice, naročito kod kuće, ne možemo da privedemo kraju. Moram po prvi put da kažem i to da nemamo sreće. Volim da faktor sreće svedem na minimum, ali očigledno da šuteve u poslednjim sekundama ne možemo da pogodimo, kao ni slobodna bacanja. A da stvar bude gora, igrači nam se povređuju sami od sebe”, dodao je trener Borca.

Ipak, ništa nije gotovo, jer su pred Borcem brojni protivnici.

,,Okrećemo se novim izazovima. Pred nama su teške utakmice. Dovoljno je vremena za dobar trening. Takođe, moramo da probamo da vratimo povređene igrače. Zabeležili smo dve sjajne pobede na strani, a da smo slavili protiv FMP-a, mislim da bi bilo sasvim zasluženo. Ali idemo dalje”, kazao je Marinović.

Što se tiče rivala…

,,Čestitam FMP-u na pobedi. To je ekipa koja ima širinu, dosta dobrih košarkaša, igra veoma agresivno. Zaista je fenomenalan ove sezone“, zaključio je Marko Marinović.

Borac će imati 10 dana pauze do novog izazova. A naredni rival je najsilnija ekipa u AdmiralBet ABA ligi. Razume se, reč je o Crvenoj zvezdi mts, lideru tabele. Utakmica protiv tima Dejana Radonjića zakazana je za 20. decembar, a početak susreta je u 18 časova.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography