Košarkaši Borca pretrpeli su prvi poraz ove sezone na parketu dvorane kraj Morave. Bolji od čačanskog sastava bio je Zlatibor, koji je slavio rezultatom 78:87.

Nakon ovog neočekivanog poraza, Čačani i Užičani su izjednačeni na tabeli KLS takmičenja. Doduše, zbog bolje koš razlike, Borac je i dalje vodeći sastav u domaćem prvenstvu. Naravno, zbog svega pokazanog ove sezone ekipi Marka Marinovića je tu i mesto. Međutim, moraće dobro da se potrudi do kraja ligaškog dela kako bi tu i ostala.

Trener Marinović analizirajući meč ističe da je Zlatibor potpuno zasluženo slavio u Čačku.

,,Zlatibor je odigrao odličnu partiju, otuda zaslužena pobeda, na kojoj protivniku iskreno čestitam. Što se nas tiče, smatram da smo bili nedisciplinovani, dekoncentrisani… Doduše, imali smo problem da se Todorović povredio u toku utakmice, Miletić je bio bolestan, a Majstorović nije bio tu. Ipak, sve to nije alibi. Nismo ostvarili zacrtani cilj, tako da ćemo morati da uradimo nešto po tom pitanju“, zastao je Marinović, a zatim posebno naglasio:

,,Možda je i dobro što je došao poraz od Zlatibora baš u ovom momentu, da se malo spustimo na zemlju. Mnogi pričaju da sam novi Željko Obradović, a da je ekipa nikad bolja, tako da nije loše da malo udarimo o pod. Dobar šamar u pravo vreme“, dodao je kormilar Čačana.

Jedan od retkih igrača koji su meč odigrali na očekivanom nivou bio je kapiten Borca Uroš Čarapić. Posle susreta on je kratko izjavio:

,,Mnogo loše smo odigrali u svim segmentima. Nije bilo energije, koncentracije, šuta, i to čitavu utakmicu, što nas je na kraju koštalo pobede. Moramo detaljno da analiziramo ovaj duel kako bismo izvukli pouke. Nema sumnje, čeka nas još mnogo posla“, rekao je Čarapić.

Nikola Minović