Borac je na fenomenalan način započeo svoje premijerno učešće u jadranskoj eliti. Na iznenađenje mnogih, klub iz grada na Moravi je u Hali sportova ,,Ranko Žeravica” porazio domaći Partizan rezultatom 78:87 (17:24; 19:25; 21:19; 21:19).

Već od početka okršaja Borac je pokazao da nije došao u prestonicu kako bi bio topovsko meso crno-belima. Od prvog sudijskog zvižduka igrala je četa Marka Marinovića na visokom nivou, kako u odbrani, tako i u napadu. Samo u jednom momentu, pri rezultatu 13:11, imao je domaćin prednost na svojoj strani semafora. Ali to je bilo sve od tima trenera Šćepanovića. Usledila je maestralna partija većine čačanskih košarkaša, koji su prosto plenili svojom kvalitetnom igrom. Polako, ali sigurno, rastao je suficit Borca, koji je u jednom momentu glasio plus 15.

Naravno, Partizan je u odlučujućem delu igre pokušao da iz korena preokrene stvari na parketu. U jednom trenutku delovalo je da je to moguće. Ipak, u odsudnom času probudio se Đoković. Njegovi poeni, uz fenomenalno vođenje ekipe od strane struke Borca predvođene Markom Marinovićem, nisu dozvolili da dođe do preokreta. Na kraju je, potpuno zasluženo, trijumf zapisan na konto Čačana.

Marko Marinović, trener Borca, napominje da se njegov tabor potajno nadao ovakvom ishodu meča.

,,Znali smo da je Partizan nedavno igrao vrlo težak meč u Badaloni. Zbog toga smo se potajno nadali da ćemo uspeti da uhvatimo rivala umornog i da tu možda možemo da vrebamo svoju šansu. Istina, pre početka utakmice malo ko je verovao da možemo da napravimo ovo što smo uradili, ali igrači jesu”, zastao je Marinović, a onda je još dodao:

,,Kontrolisali smo celu utakmicu i mislim da je ovo zaslužena pobeda. Iskontrolisali smo skok i to je razlog zašto smo pobedili”, rekao je šef struke Borca.

Razumljivo, Marinović se dotakao problema nedostatka publike.

,,Činjenica da publika ne može da prisustvuje utakmica predstavlja za Partizan bitan faktor, ali i za nas u Čačku. Takođe, poželeo bih Partizanu sve najbolje u nastavku sezone, znam da će biti dosta naporna, teška i neobična, kako za crno-bele, tako i za nas“, završio je Marko Marinović.

Na drugoj strani, trener Partizana Vlado Šćepanović nije mogao da sakrije razočarenje izdanjem svoje ekipe.

,,Iskreno, kada izgubite ovakvu utakmicu kod kuće od dobrog protivnika, a Borac je pokazao da igra ozbiljnu košarku, stavite prst na čelo i jednostavno morate da krenete drugim pravcem. Ovaj dosadašnji se pokazao kao loš, što znači da moramo da krenemo drugim pravcem, i tako će i da bude“, kazao je strateg Partizana.

Za sedam dana, u 2. kolu ABA lige Borac će na parketu dvorane kraj Morave ugostiti drugog ,,večitog“ rivala, Crvenu zvezdu mts. Rečeni duel je na programu u nedelju 11. oktobra, a početak susreta je u 17 časova.

Piše: Nikola Minović

Foto: KK Partizan NIS (Dragana Stjepanović)