U utorak popodne odigrana je zaostala utakmica 18. kola ABA lige između Borca i FMP-a. Nakon 40 minuta velike borbe pobedu od neizrecivog značaja je ostvario tim Marka Marinovića, koji je u napetoj završnici slavio rezultatom 83:76 (29:10; 15:20; 18:23; 21:23).

U prvih 10 minuta Borac je igrao apsolutno maestralno. Odbrana je bila na visini zadatka, a i napad je bio sjajan, pa je domaćin ubacio rivalu čak 29 poena, dok je primio svega 10.

FMP se u nastavku malo stabilizovao, pa je uspeo da ,,pokaže zube” Borcu i do odlaska na veliki odmor malo smanji zaostak. Naravno, nije bilo realno ni očekivano da ekipa tog kvaliteta igra čitav meč ispod svog nivoa.

Pošto su se timovi vratili na parket, gosti su zaigrali još energičnije, pa su dodatno smanjili razliku. U jednom momentu prišli su Borcu na minus pet, pa je na pomolu bila vrlo neizvesna i napeta završnica.

Tako je i bilo. FMP se vratio u život, pa je Borac ,,na mišiće” branio prednost stečenu još u prvoj deonici. Ipak, hrabrom i strpljivom igrom uspeo je čačanski tim da u poslednji minut uđe sa suficitom koji FMP nije mogao da anulira. Štaviše, trojkom Čarapića u poslednjim sekundama meča slavio je domaćin sa plus sedam (83:76), što nije bez značaja, ukoliko dođe do potrebe da se gleda međusobni skor ova dva tima.

Strateg Borca Marko Marinović ističe značaj trijumfa nad FMP-om.

,,Važna pobeda za nas. Kao što sam već rekao, svaki trijumf u jadranskoj ligi je veliki kao kuća. Uspeli smo da slavimo sa sedam razlike za eventualni međusobni skor, ako dođe do toga”, zastao je Marinović, a onda produžio svoje izlaganje.

,,Još uvek nismo ništa završili. Imamo još tri utakmice do kraja lige. Odlično smo počeli, a mislim da ćemo tako i da završimo. Čestitao bih momcima na odličnoj, požrtvovanoj utakmici. Bilo je tu naravno nekih mana, ali voleo bih da se dešava nama, kao nekim ekipama, da igramo loše, a da na kraju ipak pobedimo”, dodao je trener Borca.

Kormilar čačanske ekipe naglašava da je ova pobeda lepa satisfakcija za neke ranije poraze.

,,Ove godine smo dosta stresa pretrpeli, izgubili smo puno utakmca u poslednjim sekundama, tako da je ovo jedna dobra inicijalna kapisla za nastavak i prestojeće borbe”, rekao je popularni Malina.

Marinović je goste iz Beograda ispratio uz lepe želje…

,,Čestitao bih FMP-u na fer i korektnoj utakmici i poželeo bih mu sreću u nastavku, pa da probamo i mi i oni da opstanemo u ABA takmičenju i tako održimo srpsku košarku sa pet ekipa u jadranskoj ligi“, zaključio je Marko Marinović.

S druge strane, Vanja Guša, trener FMP-a, nije mogao da bude zadovoljan izdanjem svojih pulena.

,,Čestitam Borcu na sasvim zasluženoj pobedi. Više je želeo pobedu, bio je pametniji. Mi smo izgubili utakmicu još u prvih 15 minuta. Posle smo se nešto vratili, u tom vraćanju smo opet pravili gluposti u zagrađivanju koša. Stalno nam se ponavljaju iste greške. Probali smo da branimo razliku kojom smo pobedili u Beogradu, ali Čarapić je kaznio pogotkom za tri poena. Još jednom čestitam Borcu i želim sve najbolje u nastavku“, završio je Vanja Guša.

Piše: Nikola Minović

Foto: Lejča photography