Nakon niza poraza Borca u jadranskoj ligi ljubitelji košarke u Čačku konačno mogu da se raduju. Tabor Marka Marinovića iz Slovenije se vratio uzdignutog čela, jer je uspeo da ubedljivo pobedi Krku. Na koncu susreta rezultat je glasio 74:94 (24:18; 18:26; 22:27; 10:23).

Samo u prvih 10 minuta domaćin je uspeo da igra onako kako je to želeo trener Anzulović. Već u narednom kvartalu Borac je odgovorio na pravi način, pa je uspeo prvo da anulira prednost rivala, a onda čak i da na veliki odmor ode sa suficitom, istina neznatnim (42:44).

A onda je usledilo fenomenalno drugo poluvreme Čačana, možda i najbolje u ovoj takmičarskoj godini. Igrali su košarkaši Borca kako se samo poželeti može. Upravo zbog ingenioznog drugog poluvremena tabor iz grada na Moravi je uspeo da ostvari petu pobedu u ABA ligi.

Trenera Marinovića može da obraduje i činjenica da je konačno proradio i novajlija Duda Sanadze, koji je doveden u Borac da bude zamena povređenom Radovanu Đokoviću, odličnom beku šuteru. On je Krki ubacio 16 poena, čime je nagovestio bolje partije u nastavku sezone. A pošto Borcu sledi još nekoliko odlučujućih utakmica, u kojima će morati da ostvari gotovo sve pobede, svaka pomoć biće zlata vredna.

Što se tiče minule utakmice u Novom Mestu, Marko Marinović ističe da je Borac iskoristio umor protivničke ekipe.

,,Znali smo da je Krka odigrala dosta utakmica u kratkom vremenskom periodu, pa smo zbog toga išli na tu loptu, odnosno na umor protivnika. Znali smo da su igrači Krke umorni, zbog toga nismo odustajali ni u jednom momentu”, izjavio je trener Čačana.

On podseća da je pobeda rezultat pametne i strpljive igre.

,,Imao je domaćin u jednom momentu druge četvrtine i plus 10. Ali mi smo bili strpljivi, pa smo pobedu gradili celu utakmicu. Na kraju smo zasluženo slavili”, dodao je Marinović.

Kormilar prvog tima se zahvalio svojim izabranicima na prigodnom rođendanskom poklonu.

,,Hteo bih da se zahvalim igračima jer su mi priredili najbolji rođendanski poklon – pobedu! Takođe, moram da im čestitam na dobroj utakmici”, zastao je Marinović, a onda nastavio:

,,Liga je takva kakva jeste, mnogo retko se dešava da budemo u periodu kada imamo nešto više utakmica. Eto, u narednim nedeljama će to biti slučaj. Do sada je bio dug period između dva meča, što nam nikao nije išlo na ruku”, kazao je popularni Malina.

Naravno, Marinović je prozborio nekoliko reči i o Krki.

,,Poželeo bih svu sreću ekipi Krke u nastavku sezone. Takođe, zahvalio bih se protivniku na fer i korektnoj igri. Znam da je Krki mnogo teško, isto kao nama. Zajedno se borimo da izbegnemo to 13. mesto u ABA ligi”, završio je Marko Marinović.

Igračima Borca sleduje nekoliko dana pauze, da bi zatim morali ponovo da istrče na parket dvorane kraj Morave, jer ih u subotu očekuje duel sa Igokeom. Taj meč je zakazan za 19 časova.

Piše: Nikola Minović

Foto: Krka/Drago Perko