Sastav koji predvodi Marko Marinović prebrodio je veliku brigu. Naime, u drugom meču baraža za opstanak u AdmiralBet ABA ligi košarkaši iz grada na Moravi slavili su na gostovanju na Zlatiboru, a rezultat na kraju susreta je glasio 66:87 (16:20; 20:22; 14:25; 16:20).

Nema treba sumnjati, ogroman teret je Borac skinuo sa svojih pleća. Pokazao je svima da apsolutno zaslužuje da bude član jadranske elite. Ako je neko i sumnjao u snagu i kvalitet Čačana, ovaj meč na Zlatiboru ga je razuverio.

Trener Borca Marko Marinović pohvalio je igrače zbog velike borbenosti i krucijalne pobede.

,,Pre svega, želim da čestitam igračima na neverovatnom zalaganju. Bili su koncentrisani od početka do kraja utakmice, tako da su zaslužili ovu pobedu. Iza nas je jedna od najtežih sezona, jer smo morali dva puta da se borimo za opstanak u ligi. Još jednom, sve pohvale za današnje izdanje”, zastao je Marinović, a onda posebno istakao.

,,Bile su ovo dve najvažnije utakmice u mojoj karijeri, jer smo potvrdili da u ABA ligu nismo ušli zbog razvoja situacije oko korone, već svojom zaslugom. Pritisak je bio ogroman, jer se prvi put kao trener susrećem sa plej-ofom od kog zavisi budućnost kluba, ali i moja i moje porodice. Ali nekako sam uspeo da ga iskontrolišem”, dodao je kormilar Čačana.

Naravno, Marinović je prozborio neku i o utakmici.

,,Što se tiče same utakmice, bilo je prelepo igrati, jer je došlo dosta ljudi da posmatra meč. Mi smo početkom treće četvrtine preuzeli kontrolu duela. Imamo dužu rotaciju od Zlatibora, a to smo koristili u obe utakmice. Smatram da smo pokazali da smo u ovom momentu kvalitetniji i skuplji tim”, rekao je šef struke Borca.

Takođe, još je kazao.

,,Nismo smeli da se opuštamo, priče o Pepeljuzi su dosta aktuelne u košarci u Evropi. Kao što svi dobro znaju, Bursa sa malim budžetom pravi čuda. Tako da ništa nije nemoguće. Mi smo sezonu završili sa devet pobeda, što je istorijski uspeh, jer nikad nismo imali više trijumfa. A onda smo još dva puta pobedili Zlatibor. Zbog svega mogu slobodno da kažem da je zadovoljavajuća sezona iza nas”, smatra Marinović.

Razume se, on se malo dotakao i rivala.

,,Čestitam Zlatiboru na fer i korektnoj utakmici. Voleo bih da se nepravda ispravi, ukoliko je to moguće. A mi se možda vidimo uskoro, jer kreće Superliga”, završio je Marko Marinović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Zlatibor