Košarkaši Borca vraćaju se iz Beograda okićeni lovorikama. Naime, u okviru 17. kola AdmiralBet ABA lige savladali su na gostovanju ekipu Mege Mozzart, a rezultat na koncu susreta je glasio 85:91 (16:23; 21:14; 27:28; 21:26).

Nema sumnje, veliki podvig je iza tima koji predvodi Marko Marinović. Nakon niza poraza, kako na gostovanjima, tako i kod kuće, konačno je došla i jedna pobeda, i to protiv mlade i talentovane Mege.

Sasvim sigurno, ovaj pozitivan rezultat dobrano će uticati na samopouzdanje Čačana, naročito pred još jedan važan susret, koji će naredne sedmice biti odigran u Čačku protiv Zadra.

Sumirajući utiske sa minulog meča, kormilar Borca Marko Marinović ističe da je njegov tim ispoštovao sve što je planirano pre utakmice.

,,Situacija sa koronom nikom ne prija i nije donela ništa dobro. Baš kao i Mega, ni mi nismo igrali takmičarsku utakmicu više od 20 dana. To se moglo videti i danas, na primer prilikom trčanja. U trećoj četvrtini nismo uspeli da ispariramo ekipi Mege u tranziciji. Međutim, nekako smo uspeli da se saberemo i da istrajemo u onome što smo zacrtali i dogovorili pre početka utakmice“, rekao je trener Čačana.

Takođe, još je dodao.

,,Utakmica je bila zanimljiva i lepa za gledaoce. Mega je igrala jedan dobar meč. Poželeo bih protivniku puno sreće u nastavku sezone, a pre svega dobro zdravlje“, reči su popularnog Maline.

Naravno, posebno je pohvalio svoje izabranike.

,,Čestitam igračima na odličnoj utakmici i, pre svega, fenomenalnom odnosu. A sigurno je da ima još prostora za napredak. Moramo svakako još puno da radimo“, kazao je Marinović.

Šef struke Borca naglasio je dobru partiju Radovana Đokovića, koji je sa dve trojke u završnici bio junak pobede.

,,Jednu stvar bih posebno istakao u vezi ove utakmice, a to je da je Raša Đoković posle skoro godinu dana bio igrač koji je rešio utakmicu. A mislim da je baš danas tačno godinu dana od njegove velike povrede. Nadam se da ćemu današnji meč biti podstrek da radi još više i da pokaže svoj kvalitet“, završio je Marko Marinović.

Sledeći izazov Borac će imati već za nekoliko dana. Tačnije, u petak, kada će na parketu dvorane kraj Morave ugostiti Zadar. Taj duel je na programu 28. januara, a početak je u 21 čas.

Tekst: Nikola Minović

Foto: AdmiralBet ABA League/Dragana Stjepanović