Runda broj devet rezervisana je za okršaj Krke i Borca, koji će svoju snagu i košarkaško umeće ogledati u Sportskoj dvorani ,,Leon Štukelj” u Novom Mestu (subota, 19h, Arena sport 1).

Utakmica u Sloveniji biće dobra prilika da se Borac vrati na pobednički kolosek, nakon četiri vezana, a ukupno šest poraza u AdmiralBet ABA ligi. Takođe, pored tih negativnih rezultata, Čačani su zabeležili i dva trijumfa protiv Mornara i Mege Mozzart.

Trener Borca Marko Marinović ukratko je sagledao probleme sa kojima se njegov tim susreo u dosadašnjem delu lige.

,,Do sad smo pokazali da za nas ne postoji lak raspored i jednostavna utakmica. Ne tražim alibi, ali smo na početku lige imali težak raspored. U jednom trenutku smo uspeli da se izvučemo. Ali problem je što sve ,,lake” utakmice igramo na strani. Duel sa Cibonom je bila jedinstvena prilika da se vratimo na pobednički kolosek, ali sve ono dobro što smo radili u prvom poluvremenu, nismo uspeli u drugom da energetski izdržimo. Ponavljam, ne tražim alibi, ali moji igrači, osim Save Lešića i Ivana Marinkovića, nemaju iskustvo igranja u AdmiralBet ABA ligi. Lautaro Lopez i Ilija Đoković nemaju dovoljno iskustva da iznesu do kraja neizvesnu utakmicu, kakva je recimo bila protiv Cibone. Doduše, faktor sreće nije bio na našoj strani. Bez obzira na sve, mi radimo svaki dan, a nastavićemo tako”, rekao je Marinović.

Sledi susret sa Krkom, u kom će Borac pokušati da zabeleži treći trijumf u regionalnoj ligi.

,,Krka ove sezone nije doživela poraz kod kuće, koliko mi se čini. S druge strane, mi se nalazimo u krizi rezultata, koja traje već četiri kola. Doduše, i naš naredni rival je izgubio poslednje tri utakmice. Imali smo dovoljno vremena da se spremimo za meč sa Krkom. Vredno smo radili cele nedelje, a nadamo se da ćemo odigrati bolje nego u prethodnim utakmicama”, zastao je Marinović, a onda produžio svoje izlaganje.

,,Znamo koje su vrline Krke, ali isto tako i mane. Posle teškog poraza od Cibone dobro smo se odmorili i spremili za okršaj u Novom Mestu, tako da mogu slobodno da kažem da ne idemo na gostovanje sa podignutom belom zastavom, već da odigramo dobru utakmicu, koja bi mogla da nas vrati na pobednički kolosek”, dodao je Marinović.

Strateg Borca smatra da najveća opasnost preti od Stipčevića i Lapornika.

,,Krku na terenu predvodi košarkaški fenomen, Rok Stipčević. Reč je o igraču koji ima 35 godina, a igra na neverovatno visokom nivou. Zajedno sa Lapornikom predstavlja vođu ekipe na parketu. Naravno, Krka ima još dosta dobrih igrača, koji mogu biti velika opasnost po nas”, završio je Marko Marinović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography