Nakon nešto duže pauze tabor Borca nastavlja svoje putešestvije po ABA takmičenju. Novi izazov za tim Marka Marinovića biće Budućnost, ekipa sa kojom je već imao priliku da odmeri snagu u jadranskoj ligi.

Kormilar Čačana Marko Marinović ukratko je podsetio na meč odigran u prestonici Crne Gore.

,,Odigrali smo dobru utakmicu u Podgorici. Imali smo šansu da pobedimo, ali nismo je iskoristili. U neizvesnoj završnici prevagnuli su iskustvo i kvalitet Budućnosti“, rekao je Marinović.

Pred sledeći susret šef struke Borca ističe da se Budućnost nalazi u odličnoj formi.

,,Trenutno gledano, Budućnost, uz Mornar, igra najbolju košarku u ligi. Tim iz Podgorice se nalazi u odličnoj formi, u to nema sumnje. Nakon pauze zbog korone pokazali su u utakmici protiv Burža da mogu biti nezaustavljivi. U sastavu ima mnogo dobih igrača, ali posebno bih istakao Nikolu Ivanovića, koji je među najboljima u ABA ligi. Godinama pokazuje da može sam, kada treba, da pobedi protivnika. Između ostalog, to je pokazao protiv Partizana“, izložio je Marinović svoje viđenje tima Budućnosti.

Trener ekipe iz grada na Moravi smatra da umor gostiju može uticati na ishod meča.

,,Pre utakmice u Čačku Budućnost će odigrati dva meča, tako da će tim sigurno biti umoran. Tu možda možemo da tražimo svoju šansu. Bez obzira na to, smatram da su gosti veliki favoriti. Verujem da će biti zanimljiva utakmica. Ponovo kažem, sigurno da bi hala bila puna, ali eto, situacija nam ne ide na ruku“, dodao je Marinović.

On naglašava da Borac ipak nije bez šanse u subotu veče.

,,Mi se moramo pokazati u najboljem mogućem svetlu i moramo se potruditi da budemo konkurentni. A ako nam se bude ukazala prilika u subotu veče, mi je svakako nećemo propustiti. Nemamo šta da izgubimo, a mogli bimo puno toga da dobijemo. Sve u svemu, biće ovo još jedno veliko iskustvo za igrače, ali i mene“, zaključio je Marko Marinović.

Jedan od najiskusnijih i najboljih igrača u domaćem taboru, Nemanja Todorović, je mišljenja da Borac mora da ponovi dobar pristup igri, baš onako kako je igrao u Podgorici, kada je bio na korak do pobede.

,,U prvom delu prvenstva smo odigrali jednu egal utakmicu protiv Budućnosti. Čak smo bili blizu pobede. Smatram da je potrebno da preslikamo taj sistem u narednoj utakmici. Verujem da će Budućnost doći umorna u Čačak, što je dobra prilika za nas”, zastao je Todorović, a onda nastavio.

,,Potrebno je da maksimalno motivisano uđemo u meč. Igramo na domaćem terenu. Iskoristili smo vreme koje nam je bilo na raspolaganju da se dobro pripremimo. Verujem da možemo da odigramo jednu dobru utakmicu i da dođemo do pobede, a onda ćemo biti jedan korak bliže cilju, odnosno opstanku u ABA ligi”, završio je Nemanja Todorović.

Inače, utakmica Borac – Budućnost zakazana je za subotu 23. januar, a početak susreta je u 19 časova. Meč će prenositi Arena sport 4.

Piše: Nikola Minović

Foto: Lejča photography