Košarkaši Borca nisu uspeli da odbrane domaći teren. U veoma dramatičnom meču pobedu je ostvarila ekipa Cibone, koja je slavila rezultatom 59:62 (16:16; 18:10; 10:12; 15:24).

Čačani su odigrali prilično pristojno prvo poluvreme. Ako izuzmemo pojedine momente, kada je vladao egal, Borac je bio tim koji se pitao, pa je na veliki odmor otišao sa lepih plus osam (34:26).

Pošto su se tabori vratili iz svlačionica, Cibona je nastojala da potpuno anulira zaostatak. Međutim, Borac je odolevao, pa je nakon pola sata igre držao prednost u svojim rukama.

Ipak, poslednji deo doneo je dramu. Cibona je preko Gnjidića polako, ali sigurno topila kapital rivala, pa je meč ušao u egal završnicu. A u istoj više sreće je imao gostujući sastav, koji se kući vratio sa upisanom petom pobedom.

Marko Marinović, trener Borca, sumirajući meč smatra da su greške igrača u završnici koštale njegov tim pobede.

,,Da li je to sreća ili nije, ali opet nismo uspeli da pobedimo. Sami sebe smo savladali. Imali smo svoje šanse, ali nismo ih iskoristili. Oni su pogađali, mi ne, tako da je ovo mnogo težak poraz. Ne mogu da kažem da se igrači nisu trudili, ali su igrali nekako nezrelo i nerezonski u pojedinim momentima, pogotovo pred kraj”, zastao je Marinović, a onda produžio svoje izlaganje.

,,Težak poraz, ali mi idemo dalje. Imamo dovoljno utakmica do kraja sezone, nije smak sveta. Ali očigledno da naš ego i sebičnost dolaze do izražaja. Moramo da radimo na tome. Preuzimam odgovornost za poraz u potpunosti. Nikad u životu nisam bio čovek koji odustaje, pa neću ni ovog puta. Smatram da je ova ekipa talentovana, ali mora baš puno da radi da bi to iskazala. Čestitam Ciboni na fer i korektnoj utakmici i poželeo bih joj sreću u nastavku sezone“, dodao je trener Borca.

Razume se, Marinović je uputio reči zahvalnosti svojim sugrađanima.

,,Zahvalio bih se publici na podršci. Možda je mogla da bude malo glasnija, ali mi smo je uspavali lošom igrom. Molio bih Čačane da nastave da dolaze u što većem broju, da bi Borac sačuvao mesto u AdmiralBet ABA ligi. Uspeli smo da uvedemo klub u ovo takmičenje, sve ćemo uraditi da tu i ostane”, izjavio je Marinović.

I ovog puta Borac je bio lišen pomoći Dude Sanadzea

,,Duda je planiran da bude jedan od glavnih igrača. Ali korona je ostavila trag na njemu, tako da on još uvek nije u stanju da nam pomogne. Očekujem da neko drugi iskoristi šansu, jer nema Dude”, smatra Marinović.

Vladimir Jovanović, trener Cibone, ističe da je atmosfera u gradu na Moravi bila lepa za igru.

,,Ovde u Čačku je bilo puno publike, tako da je bilo prelepo za igru. Malo mi je krivo što je utakmica bila ovoliko nervozna, sa puno promašaja i izgubljenih lopti, pa publika možda nije dovoljno uživala. Želim puno sreće Malini, klubu i gradu u AdmiralBet ABA ligi i što veći broj pobeda“, kazao je Jovanović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography