Košarkaši Borca pretrpeli su četvrti poraz u kontinuitetu u ABA ligi. Bolji tim od čačanskog bila je beogradska Mega, koja je u dvorani kraj Morave slavila rezultatom 83:97 (19:24; 22:31; 24:20; 18:22).

Borac je u uvodnim minutima meča pružao dostojan otpor protivniku, kada je čak i vodio, istina neznatnom razlikom. Međutim, u drugom delu prve deonice Mega je dodala gas, pa je povela pristojnim brojem poena. Tada je gostujući sastav stekao prednost koju će uspeti da sačuva do kraja susreta. S druge strane, Borac je sve vreme bio prinuđen da juri zaostatak. Najbliže je prišao u trećem delu meča, kada je deficit iznosio svega šest poena (51:57). Ali tada je Mega ponovo dodala gas, pa je meč zasluženo privela u svoju korist.

Sumirajući utiske nakon meča, Marko Marinović, trener ekipe Borca, ističe bolje otvaranje utakmice od strane protivnika.

,,Čestitam Megi na odličnoj utakmici. Dobro je otvorila utakmicu, dok moji momci nisu uspeli da odgovore skokom. To je opet rezultiralo ogromnom prednošću u prvoj, a naročito u drugoj četvrtini. Šta reći, posle dva teška poraza od Budućnosti i FMP-a mi nismo odgovorili onako kako sam priželjkivao”, izjavio je Marinović.

On se kritički osvrnuo na dosadašnje rezultate.

,,Ovo je novo iskustvo za igrače i mene. Prošle godine smo imali mnogo pobeda i sve je bilo lepo. Sada smo u situaciji da gubimo utakmice, što doživljavam teško. Ali šta je tu je, to je život. Ovo je škola koju moramo da platimo. Takođe, ovo je posledica  teškog rasporeda. Preuzeo bih i krivicu na sebe, jer loše smo se pripremili, to je moja greška”, dodao je kormilar Čačana.

Bez obzira na sve, Marinović poručuje.

,,Idemo dalje, završili smo sa najjačim ekipama u ABA ligi. Imamo još utakmcu u Ljubljani protiv odlične ekipe Cedevite Olimpije, i to bi bilo to. Onda ćemo ući u duele sa ekipama ranga koje bismo trebali da pobeđujemo“, završio je Marko Marinović.

Vladimir Jovanović, strateg Mege, uputio je čestitke na račun Borca za sve što je do sada uradio, kako u ABA 2, tako i ove sezone u ABA 1 ligi.

,,Pošto je Borac klub u kom sam počeo da treniram košarku i za koji me vežu lepe uspomene, moram da kažem da su oni praktično opravdali prošlogodišnje dobre igre u ABA 2 ligi. U prva četiri kola su pokazali da su jako zahtevan protivnik. Imali su nezgodan raspored, ali Partizan su dobili u gostima. Ali moram da pomenem da su protiv favorita kao što je Budućnost u Podgorici i FMP-a igrali dobro”, kazao je Jovanović.

Naravno, on je prozborio nekoliko reči i o susretu u dvorani kraj Morave.

,,Očekivao sam tešku utakmicu. Borac je ekipa koja gaji visok intezitet igre u napadu. Mislim da je to bio ključ što smo ih zaustavili. Ako nije najbolje, onda je njihovo trčanje među dve, tri najbolje ekipe u ABA ligi. Moram da kažem da sam zadovoljan koncentracijom igrača, jer Borac ima dosta košarkaša koji imaju poene u rukama. Mislim da je koncentracija, bez obzira na našu mladost, bila prisutna svih 40 minuta. Iz tog razloga smo i pobedili utakmicu. Borcu želim sve najbolje u nastavku sezone“, zaključio je Vladimir Jovanović.

Tekst i foto: Nikola Minović