Košarkaši Borca pretrpeli su poraz na gostovanju Crvenoj zvezdi mts u Beogradu. U okviru 12. kola AdmiralBet ABA lige domaćin je ubedljivo slavio rezultatom 109:62 (28:13; 21:24; 37:15; 23:10).

Strateg prvog tima Borca Marko Marinović istakao je neke od propusta koji su se provukli njegovom timu.

,,Igrali smo jednu, može se reći, mnogo lošu utakmicu. Crvena zvezda nam je održala lekciju iz borbenosti i požrtvovanja. U jednom trenutku, tokom druge četvrtine, uspeli smo koliko-toliko da pariramo. Međutim, početak trećeg perioda je pokazao neke naše stare boljke sa organizacijom napada, što je dovelo do ovako velike razlike. U drugom poluvremenu, praktično, nismo uspeli da postavimo nijedan napad, a to je problem koji vučemo cele sezone. Nastavićemo da radimo na tome”, rekao je Marinović.

Takođe, kormilar Čačana je još dodao.

,,Imamo dosta igrača kojima je ovo prva godina na ovom nivou. Takođe, nismo bili dovoljno požrtvovani. Nismo imali dovoljno žara. Crvena zvezda je u svakom momentu želela pobedu više od nas”, smatra Malina.

Ipak, Marinović smatra poraz dobrom lekcijom.

,,Moramo da nastavimo sa radom, da se što pre dignemo. Ovo je težak poraz, ali dobra lekcija. Neki igrači moraju da vide kako se igra na najvišem nivou. Smatram da Crvena zvezda igra jaku i čvrstu košarku, koja može da nam pomogne da vidimo gde smo“, završio je Marko Marinović.

I naredno, 13. kolo regionalne lige biće izuzetno teško za Borac. Naime, u dvoranu kraj Morave stiže Budućnost VOLI. Utakmica sa timom iz Podgorice zakazana je za ponedeljak 27. decembar, a početak susreta je zakazan za 18 časova.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography