Ekipa Borca nastavila je da deli lekcije po regionalnom takmičenju. Ovog puta, skalp je uzet slovenačkom Heliosu, koji je u Čačku doživeo debakl izgubivši sa 46 poena razlike (101:55).

Bio je to, po mnogima, najbolji meč koji je tim Marka Marinovića odigrao ove sezone. Naravno, neverovatno velika razlika ide u prilog toj tvrdnji. Prosto rečeno, sve je funkcionisalo kao sat. Već u prvom poluvremenu bilo je očigledno da Slovenci ne mogu da pariraju Čačanima. Međutim, čak ni u najluđim snovima niko nije mogao da zamisli da će Borac ispratiti Helios kući sa 46 koševa minusa. Nema sumnje, tim iz grada na Moravi je još jednom pokazao koliki potencijal i košarkaško znanje poseduje.

Nemanja Todorović, jedan od najzaslužnijih igrača za ubedljivo izdanje Borca protiv Heliosa, nakon meča je izajvio:

,,Čestitao bih saigračima, stručnom štabu i upravi na još jednoj ubedljivoj pobedi. Dobro smo znali da je Helios ozbiljan protivnik, tako da smo u susret ušli veoma motivisano. Odbrana je bila na jednom zavidnom nivou, a iz toga je usledio dobar napad, pa otuda velika razlika. Sve smo rešili već do poluvremena, kada smo stekli ozbiljnu razliku, a do kraja smo još boljom igrom pomenutu i uvećali do neverovatnih 46 koševa“, rekao je krilni centar Borca, još dodavši:

,,Okrećemo se novim izazovima. Već u subotu dočekujemo Napredak. Razume se, postoji želja kod svih u ekipi da nastavimo sa odličnim rezultatima“, završio je Todorović.

Čačani nakon Heliosa okreću novi list, pa svu snagu i koncentraciju usmeravaju na sledeći KLS duel. Naredni protivnik biće Napredak, tim koji je u dosadašnjem delu lige ostvario pristojan skor od četiri pobede i tri poraza. Razume se, ne treba potceniti nijednog protivnika, ali svima je već potpuno jasno da je Borac apsolutni favorit protiv svih ekipa u domaćem takmičenju. Shodno tome, pobeda i samo pobeda dolazi u obzir protiv tima iz Aleksinca.

Kormilar Čačana Marko Marinović naglašava da je prezadovoljan dosadašnjim rezultatima svog tima.

,,Igračima sam rekao da su oni jedini krivci za dosadašnje dobre rezultate. Jesam ih ja ubedio da su svi ciljevi ostvarivi, ali oni su ti koji to sprovode u delo. Iskreno, do sada smo uradili više nego što sam očekivao. Svako bi poželeo ovakav početak sezone. Međutim, uvek naglašavam da je ovo samo početak, i da su pred nama još bitnije utakmice“, mišljenje je stratega Borca.

Marinović smatra da je njegov tim apsolutni favorit protiv ekipe iz Aleksinca.

,,Pobedu nad Heliosom smo arhivirali, a okrećemo se narednom KLS okršaju sa Napretkom. Bez laži i prevare, favoriti smo u tom duelu. Neću kriti, očekujem novu pobedu. Poznajemo Napredak, igrali smo jednu prijateljsku utakmicu pred početak sezone, tako da ćemo se adekvatno pripremiti“.

Razume se, kao uvek do sada, trener Borca pozvao je sugrađane da bodre njegov tim.

,,Pozivam navijače da ponovo dođu u velikom broju. Smatram da igrači zaslužuju podršku sa tribina, zbog dosadašnjih rezultata. Međusobno smo povezani, navijači i mi, to je svima jasno“, zaključio je Marko Marinović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Duško Radišić-Lejča