Ekipa Borca je svoje putešestvije po Kupu Radivoja Koraća završila već u četvrtfinalu. Bolji tim od Čačana po prvi put ove sezone bio je beogradski Partizan, koji je u dramatičnoj završnici slavio rezultatom 76:72 (20:16; 20:16; 22:17; 14:23).

Sumirajući utiske sa minule utakmice, Marko Marinović ističe da je njegov tim pokazao karakter kada je bilo potrebno.

,,Mnogo je teško pobediti bilo koju ekipu tri puta zaredom. Partizan je odličan tim, koji je sastavljen da osvaja titule i da igra na najvišem nivou. Mi smo imali neke prazne minute i to nas je na kraju koštalo utakmice. Dobra stvar je to što smo pokazali karakter i što se nismo ni jednog trenutka predavali, to je mentalitet koji Borac treba i u narednom periodu da pokaže. Želim Partizanu sreću u nastavku Kupa, a nama dobre utakmice do kraja ABA lige”, izjavio je trener Borca Marko Marinović.

Aleksa Novaković, jedan od najboljih igrača Borca u utakmici protiv Partizana, smatra da su dugi periodi loše odbrane koštali tim nove pobede.

,,Čestitam Partizanu na pobedi, ali i svojim saigračima na borbenosti, s ozbirom na to da smo igrali bez Nikole Kočovića, jednog od lidera ekipe i nije bilo lako nadomestiti njegov izostanak. Nismo smeli da dopustimo duge periode loše igre u odbrani, to je nešto što ćemo morati da popravimo u nastavku sezone. Sledi veoma važnih mesec dana sa teškim utakmicama za opstanak u ABA ligi”, rekao je Aleksa Novaković.

Borcu sleduje nekoliko dana pauze, a zatim i utakmica ABA lige protiv Crvene zvezde u Beogradu. Taj meč je na programu u utorak 16. februara, a početak je u 18 časova.

Piše: Nikola Minović

Foto: KSS/Nebojša Parausić