Košarkaši Borca nisu uspeli da naprave senzaciju u Ljubljani. Nakon dramatične završnice, poraženi su od domaće Cedevite Olimpije. Rezultat je nakon 40 minuta borbe glasio 83:80 (30:24; 19:13; 20:23; 14:20).

Već u prvih 10 minuta moglo se uočiti da Borac nije prevalio put od Čačka do prestonice Slovenije samo radi razgledanja grada. Igrali su gosti vrlo hrabro, a naročito se isticao raspucani Duda Sanadze.

Istina, u nastavku susreta Cedevita Olimpija je stabilizovala svoje redove, pa je došla i do dvocifrene prednosti, koju je držala dobar deo duela.

Ali kada je započeo odsudni deo susreta, Borac je zaigrao na sve ili ništa. Doduše, drugog izbora nije ni imao. Igrao je vrlo angažovano i borbeno, pa je bio na pragu senzacije. Ipak, poslednji napad, u kom je imao šut za produžetak, Sanadze nije iskoristio, tako da je domaćin, na jedvite jade, odbranio svoj teren. Tako se Borac, uprkos silnom trudu i zalaganju, vratio sa gostovanja praznih šaka.

Bez obzira na to, tim Marka Marinovića je pokazao da ima snagu da se bori sa jednom od najboljih ekipa u ligi. A to puno znači za sastav iz grada na Moravi, koji već u sredu dočekuje Crvenu zvezdu mts.

Nakon utakmice, Marko Marinović je rekao da je dobra igra u drugom poluvremenu zaslužna za preokret Borca.

,,Utakmica je u jednom trenutku druge četvrtine otišla u smeru u kom je Cedevita Olimpija to htela. Ali mi smo se presabrali, pa smo zaigrali mnogo agresivnije u drugom poluvremenu. To nas je dovelo u situaciju da smo imali napad za pobedu”, zastao je Marinović, a onda produžio svoje izlaganje.

,,Moram da pohvalim svoje igrače, jer su u odnosu na prošlu utakmicu odgovorili na pravi način. Prethodne tri utakmice smo vodili, ali smo se u jednom trenutku predali, pa smo zatim i gubili. Tako da je ovo značajan pomak i dobra stvar”, dodao je trener Borca.

Što se tiče rivala…

,,Cedevita Olimpija je odlična ekipa, što je još jednom pokazala. Imala je više ofanzivnih skokova, što je, na kraju, bilo razlog pobede domaćina. Timu iz Ljubljane bih poželeo sve najbolje u nastavku sezone”, smatra Marinović.

Do kraja ligaškog dela ABA takmičenja Borac ima da realizuje još dva meča.

,,Idemo dalje, očekuje nas već u sredu utakmica protiv najjačeg protivnika u ligi, ekipe Crvene zvezde. A nakon tog meča sledi duel protiv Mornara. Želimo da u lepom svetlu završimo takmičenje, i to kod kuće, pred svojim navijačima”, završio je Marko Marinović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer