U ponedeljak veče utakmicom FMP – Borac okončano je peto kolo ABA lige. Nakon velike borbe vođene na parketu Košarkaške dvorane FMP u Železniku pobedu je na svoj konto upisao domaći sastav, koji je slavio rezultatom 93:87 (27:22; 20:25; 29:24; 17:16).

FMP je bolje otvorio duel, pa je već na početku napravio solidnu zalihu koševa. Ali kako je vreme odmicalo, Borac je počeo da se privikava na igru domaćina, pa je uspeo da smanji zaostatak. Zatim je u drugoj deonici odigrao na zavidnom nivou, pa je na samom koncu prvog poluvremena čak i poravnao rezultat (47:47).

U drugom poluvremenu ekipe su igrale prilično ravnopravnu košarku, tako da niko nije uspeo da se značajnije odlepi. Ali onda su u poslednjih nekoliko minuta susreta iskustvo, kao i duža klupa FMP-a, doneli prevagu, pa je tim trenera Jovanovića uspeo da zabeleži drugu pobedu u regionalnoj ligi.

Marko Marinović ističe nekoliko činjenica kao razloge za poraz Borca.

,,Skraćena rotacija u našem timu je odlučila pobednika, jer smo u drugom poluvremenu imali dosta problema sa ličnim greškama. Takođe, razliku je napravio i njihov ofanzivni skok. Za to smo se spremali, ali ipak nismo uspeli da iskontrolišemo skok. FMP je čak u završnici meča uspeo da pogodi i neke srećne šuteve, a sa tim nikako nismo mogli da se nosimo“, rekao je Marinović.

On se kritički osvrnuo na izdanje Borca u ponedeljak veče u prestonici.

,,Svi pričaju da igramo dobro, ali to očigledno nije slučaj, jer ne pobeđujemo. Opet smo pokazali neiskustvo. U presudnim momentima nismo znali da reagujemo na pravi način. FMP je dovoljno iskusan sastav, znao je da to iskoristi i pobedi“, dodao je Marko Marinović.

S druge strane, trener FMP-a Vladimir Jovanović naglašava skok kao presudan segmet u meču.

,,Važnost utakmice se videla i po nervozi, posebno u završnici meča. Prednost koju smo stekli na početku meča izgubili smo zbog pada koncentracije i grešaka koje nisu dopustive za ovaj nivo. Borac se vratio posle čega je utakmica bila neizvesna, trajala je i rezultatska klackalica, a u jednom trenutku je Borac i poveo. Uspeli smo da se dignemo i vratimo u meč. Kada se pogleda statistika vidi se naš dobar učinak u skoku, što je pozitivno. Iako je taj skok na kraju presudio, nisam zadovoljan kako smo gradili koš. Dozvolili smo neke ofanzivne skokove igrača koji su sjajni u tome. Čestitam momcima što su uspeli da izvuku utakmicu“, rekao je Jovanović.

U narednom kolu ABA lige košarkaši Borca će na parketu dvorane kraj Morave ugostiti Megu, koju sa klupe predvodi Čačanin Vladimir Jovanović. Taj meč je na programu u petak 6. novembra, a početak susreta je zakazan za 20 časova.

Piše: Nikola Minović

Foto: KK FMP