U 4. rundi AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca Mozzart imali su priliku da ogledaju košarkašku veštinu i umeće sa kolegama iz Zadra. Posle 45 minuta silne borbe, nakon jednog produžetka, pobedu je zabeležio sastav iz Dalmacije, koji je slavio skorom 91:93 (22:18; 17:22; 27:23; 17:20; 8:10).

Čitav meč trajalo je nadmudrivanje oba tabora. Bilo je očito da su veoma ujednačenog kvaliteta, tako da niko nije uspeo da se nametne. Naravno, vodio je domaćin, kao i gosti, ali ne prevelikom razlikom, tako da je rezultat gotovo sve vreme bio aktivan. A u takvom odnosu snaga niko nije mogao da prevagne tas na svoju stranu, tako da je meč ušao u egal završnicu, a zatim i u produžetak.

U dodatnih pet minuta malo više sreće i koncentracije imao je Zadar, koji je uspeo da trijumfuje na parketu dvorane kraj Morave i ostvari treću pobedu u ligi.

Marko Marinović, trener Borca Mozzart, bio je vrlo kritičan na račun svog tima posle još jednog tesnog poraza.

,,U nedostatku talenta, trebalo bi da pokažeš borbenost i da ti je stalo do nečega. Iz neobjašnjivih razloga, moji igrači večeras nisu to pokazali. Imali smo možda jednog košarkaša koji je ličio na sebe, a ostali ni blizu renomea igrača ABA lige. Kada je trebalo preuzeti odgovornost, igrači nisu bili tu, pa smo zasluženo poraženi“, zastao je Marinović, a onda nastavio svoje izlaganje.

,,Mi smo sastavili ekipu od igrača koji su na okupu već neko vreme. Ali video sam strah kod igrača da ćemo pobediti. U odlučujućim momentima, kada je bila potrebna koncentracija, nismo je imali, pa smo primali lake koševe. To je počelo od prvih minuta i trajalo je ceo meč. Defanzivno smo bili očajni, nijedan zadatak koji smo uvežbali nismo uradili. Zadar je imao 52 skoka, a mi smo ostali na 39. To dokazuje da je bila mala borbenost mojih igrača. Tako da nismo mogli da se nadamo pobedi, već samo porazu”, rekao je Marinović.

Takođe, još je dodao.

,,Čestitam Zadru na zasluženoj pobedi. Borio se, nije se predao, tako da je zasluženo slavio”, izjavio je Marko Marinović.

Borac Mozzart neće imati puno vremena za odmor i analizu prethodnog duela. Već u petak Čačani će imati novo zahtevno gostovanje. Protivnik u Zagrebu u petak 28. oktobra biće Cibona, a početak meča je zakazan za 18:00.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography