Košarkaši Borca nisu uspeli da nastavi u pobedničkom ritmu. Na parketu dvorane kraj Morave, a u okviru 23. kola AdmiralBet ABA lige, poraženi su od motivisanog Splita. Kada je sirena označila kraj susreta, rezultat je glasio 59:64 (18:18; 15:13; 12:19; 14:14).

Marko Marinović, trener Borca, bio je vidno razočaran izdanjem svojih pulena u duelu sa Splićanima.

,,Preuzimam potpuno odgovornost za ovaj poraz. Isreno me je sramota. Ovo je sigurno u mojoj karijeri najteži poraz. Tri godine sam trener, ali ovo još nisam doživeo. Nikad se nisam osećao ovako bedno. Ali za sve sam ja kriv. Izgleda da sam nedovoljno zreo kao trener”, zastao je Marinović, a onda produžio svoje izlaganje.

,,Odgovoran sam prema nekim ljudima koji ulažu u klub. Mislim da je ovo bilo veoma ružno. Predložiću upravi kluba da izvrši sve mere koje su na raspolaganju i da se svi kazne, a prvi ja. Jesmo pobedili osam utakmica i gotovo opstali u ligi, ali ovo danas je bilo mnogo ružno i nedopustivo. Moramo da analiziramo šta se desilo”, dodao je kormilar Čačana.

Što se tiče protivnika.

,,Čestitam Splitu na odličnoj utakmici. On je došao sa jednim ciljem, da pobedi. A to je i učinio“, završio je Marko Marinović.

Borac neće imati previše vremena za tugovanje i analizu utakmice, jer ga već u subotu očekuje novi izazov. Naime, Čačani će gostovati u Železniku dobro poznatom protivniku. Dakako, reč je o FMP-u. Meč između pomenutih timova zakazan je za subotu 26. mart, a početak susreta je u 19 časova.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography