Jedan od duela sedme runde AdmiralBet ABA lige bio je odigran u Sportskom centru ,,Morača“ između domaćeg Studentskog centra i Borca Mozzart. Bio je to meč pun peripetija i preokreta. Ipak, u završnici utakmice pribraniji je bio domaći sastav, koji je uspeo da odbrani svoj teren i slavi rezultatom 93:84 (25:20; 24:23; 17:18; 27:23).

Marko Marinović, šef struke Čačana, uprkos novo porazu, veruje u svoje izabranike i smatra da će Borac Mozzart uspeti da izbori opstanak u regionalnom takmičenju.

,,Čestitam domaćinu na pobedi. Što se nas tiče, mi smo u pojedinim momentima izgledali dobro, držali smo se. Ali to nije bilo dovoljno da pobedimo Studentski centar. Promašili smo neke važne šuteve kada je trebalo da izjednačimo ili prevedemo rezultat. Nemamo previše vremena za plakanje i razmišljanje. Moramo da se okrenemo sledećoj utakmici i da probamo da što pre prevaziđemo krizu rezultata. Verujem u momke i u to da će oni dati sve od sebe da pobeda što pre dođe. Iako imamo sedam poraza, čvrsto sam ubeđen da ćemo ostvariti svoj ovosezonski cilj, a to je opstanak u ligi”, izjavio je Marko Marinović.

Priliku za popravni Borac Mozzart će imati već za sedam dana, kada u Čačak dolazi Mornar – Barsko zlato. Susret između Čačana i Barana zakazan je za subotu 26. novembar, a početak susreta za 17 časova.

Tekst: Nikola Minović

Foto: SC Derby/Filip Roganović