U okviru 26. kola AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca će se otisnuti put Podgorice, gde će ih u Sportskom centru ,,Morača“ dočekati domaća Budućnost VOLI (ponedeljak, 21h, Arena sport 3 premium).

Nakon pauze duge dve nedelje izabranici Marka Marinovića ponovo se vraćaju na parket. Liga se polako bliži svom kraju, a do kraja iste Borac će imati da odmeri snagu sa još četiri ekipe, uključujući naravno i Podgoričane.

Iako je gotovo i matematički obezbedio opstanak, čačanski tim ne namerava da spusti svoja koplja, bez obzira što će ispred sebe do kraja aprila imati Budućnost, Cedevita Olimpiju, Crvenu zvezdu i Mornar.

Marko Marinović, strateg Čačačana, smatra da je najbitnije to što je Borac gotovo pa osigurao svoje mesto u jadranskoj ligi.

,,Što se tiče regularnog dela ABA lige, smatram da smo osigurali opstanak. Doduše, ništa nije gotovo, do kraja imamo još četiri utakmice. Vredno radimo, treniramo i spremamo se za izazove. Iza nas je pauza duga preko dve nedelje, koja nam je godila, jer naredne runde ćemo igrati u gustom rasporedu. A plus nas očekuju dueli protiv tri najjača protivnika u takmičenju. Ali nema izgovora, idemo samo napred”, započeo je svoje izlaganje trener Borca.

Iako je pred Čačanima silan protivnik, oni se sigurno neće predati. A već su pokazali nekoliko puta da mogu dobrano da namuče Budućnost.

,,Budućnost je veliki favorit protiv nas. To naročito dolazi do izražaja ako se uzme u obzir da zbog kadrovskih problema nismo kompletni. Ali imali smo dovoljno vremena da se pripremimo, tako da sa raspoloživim snagama idemo na megdan rivalu. Sigurno je da nećemo istaći belu zastavu i da ćemo otići u Podgoricu da odigramo dobru utakmicu. Takođe, moramo da popravimo utisak iz prethodne dve utakmice”, dodao je kormilar Borca Marko Marinović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography