Više od mesec i po dana je prohujalo od kada je prvi tim KK Borac Mozzart krenuo da se priprema za novo izdanje AdmiralBet ABA lige. Što se tiče ekipe iz grada na Moravi, biće to za nju treće učešće u elitnom jadranskom takmičenju.

Kada baci pogled unazad, šef struke Marko Marinović naglašava da je do sada urađen zaista dobar posao.

,,Zadovoljan sam, jer je tim uradio veoma dobar posao. Momci odlično treniraju, u dobrom su radnom ritmu, tako da sa nestrpljenjem čekamo početak nove sezone u ABA ligi“, rekao je Marinović.

Kao što je dobro poznato, stručni štab i uprava kluba su odlučili da se mahom oslone na proverene snage, odnosno na igrače koji su i prošle sezone nosili crveno-beli dres. Naravno, roster je popunjen i sa nekoliko novajlija.

,,Prošle godine smo napravili dobar rezultat. Tako da smo želeli u kontinuitetu da pravimo zapažene rezultate. A svi u klubu mislimo da je većina igrača od prošle sezone kadra da to ispuni. Verujemo u njih, zato su i ostali”, smatra Marinović.

Ipak, sa pojačavanjem prvog tima neće se prestati…

,,Naravno, još uvek nismo kompletni. Pokušaćemo da pronađemo još neko dobro pojačanje, iako je tržište veoma oskudno. Ali što je pre moguće potrudićemo se da angažujemo još nekog košarkaša, koji će biti sposoban da nam pomogne”, ističe trener Borca.

U dosadašnjem delu pripremnog perioda Borac Mozzart je odigrao solidan broj kontrolnih utakmica.

,,Moramo svi u ekipi da budemo zadovoljni većinom dosadašnjih pripremnih utakmica. Igrači su pokazali karakter i odigrali su dobre mečeve. To je bitno za njih, jer veruju u sebe nakon pobeda, posebno one protiv Partizana. A samo treba da nastavimo u tom ritmu. Naročito moramo da pojačamo nivo igre u odbrani, kako bismo mogli da se takmičimo sa svima u ABA ligi”, dodao je popularni Malina.

Dueli protiv Budućnosti i Mornara biće odlična generalna proba pred početak prvenstva i meč u Ljubljani protiv Cedevita Olimpije.

,,Slede nam dve veoma teške pripremne utakmice, koje predstavljaju dobru proveru pred početak lige. Reč je pravim protivnicima u pravo vreme. U Crnoj Gori ćemo imati šansu da vidimo pravu sliku o sebi. A sa pomenutim duelima ćemo zaokružiti pripremni period. Takođe, ostaće nam dovoljno vremena da se temeljno spremimo za duel sa Cedevita Olimpijom”, mišljenje je Marinovića.

Pored obaveza u klubu, kormilar Čačana je ovog leta bio zauzet i obavezama u reprezentaciji, odnosno stručnom štabu selektora Svetislava Pešića.

,,Velika je čast biti deo reprezentacije, to je san svakog sportiste. Ponosan sam na momke koji su odvojili svoje vreme da budu uz nacionalni tim. Svi smo dali svoj maksimum u ovom trenutku, ali rezultat ne bude uvek onakav kakav priželjkujemo. To je sport, ne treba previše tugovati. Sve u svemu, bilo je ovo lepo iskustvo za Đorđa Miloševića i mene”, završio je Marko Marinović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography