Posle dvonedeljne pauze košarkaši Borca će ponovo imati priliku da istrče na parket. Naredni protivnik izabranicima Marka Marinovića biće Zadar (ponedeljak, 18 časova, ARENA SPORT 1), tim koji poput Borca ima dve pobede. Istina, sa utakmicom manje.

Protekle dve sedmice Čačani su iskoristili za oporavak, ali i pripremu narednih duela, koji će možda biti i ključni u ovoj sezoni.

,,Imali smo dovoljno vremena da se na pravi način pripremimo za utakmicu protiv Zadra, zbog toga je sa nestrpljenjem očekujemo. Svi igrači, osim Ivana Gavrilovića su u stroju“, istakao je Marinović.

Trener Čačana smatra da je sledeći meč od velikog značaja kako za Zadar, tako i za Borac.

,,Nakon pobede nad FMP-om Zadar je sigurno u uzlaznoj formi. U kratkom periodu odigrao je četiri meča, a protiv nas će biti peti. Očigledno je da ćemo se Zadar i mi, barem kako stvari stoje u ovom momentu, boriti za opstanak. Zbog toga će naredni meč biti od velikog značaja“, rekao je Marinović.

Do kraja kalendarske godine Borac će odigrati još tri duela.

,,Za nas nema lakih utakmica. Nismo baš u situaciji da govorimo o protivnicima kao ,,lakim“, jer na rezultati to ne dozvoljavaju. Ali definitivno je da nam sledi nekoliko duela sa timovima koji su slabije rangirani na tabeli. Verujem da su naredni mečevi dobra prilika da pokažemo svoju pravu snagu i vrednost“, mišljenje je stratega Čačana.

Za Borac je od velike važnosti dolazak Stefana Birčevića, koji će svojim znanjem i iskustvom moći značajno da pomogne.

,,Velika stvar za čačansku košarku i Borac je dolazak Stefana Birčevića, a naročito  ovom momentu. On je ogromno pojačanje za nas. Siguran sam da će nam dosta pomoći“, naglašava Marinović.

Od nedavno ABA liga broji jednog člana manje, nakon diskvalifikacije Koper Primorske.

,,Na psihološkom planu svim ekipama daje neko olakšanje podatak da je Koper Primorska isključena iz ABA lige, a naročito onim koje će se boriti za opstanak. Cela godina je teška, kako nama, tako i ostalima“, kazao je kormilar crveno-belog tabora.

Marinović ističe nesigurnost kao problem, jer se ne može pouzdano znati da li će neki meč biti odigrani, ili pak pomeren.

,,Nedostatak utakmica nas baš dosta remeti. Još uvek se trudimo da uđemo u pravi ritam. Problem je što nismo uvek sigurni kada ćemo igrati, da li za sedam ili četrnaest dana. Biće teško pregurati ovu godinu, ali se nadam da će se sve stabilizovati, pa da počnemo normalno da funkcionišemo. Alibi ne tražimo, ali da je teško, teško je“, završio je Marko Marinović.

Piše: Nikola Minović

Foto: Lejča photography