Došao je trenutak kada će pasti odluka ko u ovom momentu igra najbolju košarku u KLS – u, Čačani ili Užičani. Borac i Sloboda plene svojim dosadašnjim partijama u domaćem prvenstvu, tako da je 16. kolo pravi trenutak da Borac dokaže da je neprikosnoveni vladar jedne od liga u kojoj nastupa. Ili će pak da ga sjajna Sloboda u tome spreči. Razrešenje nedoumice pašće u nedelju, kada će se u gradu na Đetinji sastati pomenuti timovi, koji će nakon 40 minuta košarke pokazati ko u datom trenutku zaslužuje da sve ostale ekipe u ligi gleda sa visine.

Strateg Borca Marko Marinović napominje da je meč sa Slobodom derbi domaćeg takmičenja.

,,Pred nama je jedna lepa utakmica, tačnije derbi dosadašnjeg dela KLS – a. Sloboda je sjajna ekipa, igra odlično, tako da se potpuno zasluženo nalazi na drugoj poziciji. Trener Vladimir Lučić je odlično skockao stvari u timu. Generalno gledano, Užičani su, uz naš tim, najviše pokazali u dosadašnjem delu domaćeg prvenstva“, izjavio je trener Borca.

Košarkaška javnost u Srbiji donekle je iznenađena odličnim rezultatima tima iz grada na Đetinji. Ali ne i prekaljeni Marinović.

,,Iskreno, mene dosadašnji uspesi Slobode ne čude, iako jesu malo iznenađenje. Doduše, ima prednost u odnosu na Dinamik, Novi Pazar i nas, jer igra jednu utakmicu nedeljno, tako da ima dovoljno vremena za pripremu i odmor. Takođe, u svom sastavu ima dosta dobrih igrača na svim pozicijama. Doveli su Pažina i Simovića, a moram posebno da pomenem Kutlešića, koji je poslednje dve godine jedan od najboljih igrača ABA 2 i KLS lige. Pored svega, igra Slobode je lepa za oko, postiže dosta poena. Jedan od dokaza koliko može jeste podatak da je slavila nad Dinamikom i Novim Pazarom, ekipama koje igraju ABA 2 takmičenje. Nema sumnje, važe za jednog od glavnih favorita za prva dva mesta“, mišljenje je Marinovića.

Bez obzira što je pred Borcem silan protivnik, kormilar Čačana poručuje.

,,Od Borca kao lidera KLS – a se očekuje da svaku utakmicu igra na najvišem nivou. Tako mora biti i u Užicu, gde želimo da odbranimo prvo mesto. Doduše, ovaj izuzetno važan meč dolazi nakon napornog susreta protiv Rogaške. Ipak, ne tražimo alibi, već idemo motivisani da nastavimo pobednički niz. Nadam se da će na meču biti fantastična atmosfera i da će dosta Užičana doći da isprati ovaj okršaj. Takođe, verujem da će lep broj naših sugrađana otputovati da nas podrži, kao uvek do sada kada igramo KLS utakmice“, dodao je Marinović.

Nikola Kočović, igrač koji ove sezone pruža sjajne partije u dresu Borca i čini okosnicu tima, pred put u Užice veruje da njegov sastav može do novog trijumfa.

,,Sigurno je da nas očekuje jedna vrlo zanimljiva utakmica protiv Slobode, ekipe koja ove sezone igra zaista odlično. Evidentno je da Užičani imaju odličnu ekipu, pa otuda previše ne iznenađuju rezultati koje su ostvarili. Nema sumnje, pred nama je veliki izazov, jedan od najtežih koji je će se isprečiti pred nas u domćem takmičenju”, rekao je Kočović.

Ipak, bek čačanskog tima naglašava.

,,Mišljenja sam da naš tim ima brojne prednosti, koje možemo iskoristiti na narednom gostovanju. Ukoliko budemo na svom prepoznatljivom nivou i meč započnemo na pravi način, verujem da možemo doći do izuzetno bitne pobede”, završio je Nikola Kočović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Duško Radišić-Lejča