U utorak veče košarkaši Borca su u dvorani kraj Morave odmerili košarkaško znanje i umeće sa ekipom Mladosti iz Zemuna, sastavom koji će u narednoj sezoni imati visoke ambicije u KLS-u.

Uprkos činjenici da su gostima morali da se suprotstave vidno oslabljeni, jer nekoliko igrača nije moglo da istrči na teren, Čačani su u rečenom susretu bili prilično ubedljivi, što je na kraju i rezultat pokazivao. Naime, četa Marka Marinovića je megdan okončala sa suficitom od 26 poena (97:71).

Međutim, već u petak će igrači Borca morati ponovo da oznoje svoje dresove. Naredni protivnik čačanskim crveno-belima biće Mornar iz Bara (petak, 13 časova, dvorana Borca).

Naravno, posao Borcu neće biti ni malo lak, jer je sastav Mihaila Pavićevića već godinama u samom vrhu ABA lige, što je, sasvim sigurno, želja Barana i ove sezone. Ipak, predstojeći duel će pokazati struci Borca gde se tim u ovom trenutku nalazi u odnosu na najbolje ekipe jadranskog takmičenja.

Da je pred taborom Borca silan okršaj saglasan je i šef struke Marko Marinović.

,,U narednih 10 dana odigraćemo nekoliko zahtevnih utakmica protiv ekipa koje se godinama nalaze u vrhu ABA lige. Prvi izazov na redu je protiv Mornara, sastava koji se poslednjih sezona uglavnom kotira među četiri najbolja na Jadranu. Naravno, taj meč biće sjajna provera za nas. Nakon tog duela, preostaju nam susreti sa Mega Bemaksom, mladom i perspektivnom ekipom, zatim sa rumunskim Voluntarijem. A na kraju pripremnog perioda odmerićemo snagu sa Crvenom zvezdom. Sve u svemu, smatram da će nas te utakmice odlično pripremiti za izazove koji nas očekuju već od oktobra“, izjavio je trener Marko Marinović.

Baš poput prethodnih duela Borca u dvorani kraj Morave, ni na utakmici protiv Mornara neće biti dozvoljeno prisustvo publike i novinara.

Piše: Nikola Minović

Foto: Lejča photography