Taman što je arhivirala meč u Novom Mestu, ekipa Borca je prinuđena da se okrene novom, još zahtevnijem rivalu. Naime, izabranike Marka Marinovića očekuje duel sa Igokeom u okviru 22. kola ABA lige (subota, 19 časova, Arena sport 2).

Nema sumnje, trijumf u Sloveniji je dobrano uticao da poraste samopouzdanje u timu iz grada na Moravi. Bio je to možda i najbolji meč koji je Borac odigrao u tekućoj sezoni, naročito u defanzivi.

Sa rečenim je saglasan i kormilar Čačana Marko Marinović.

,,Definitivno je utakmica protiv Krke najbolje odigrana u ovoj sezoni, barem što se tiče defanzive. Tokom 40 minuta košarke odbrana je bila na zavidnom nivou. Doduše, imali smo pred meč dovoljno vremena da se pripremimo, a na samom duelu momci su bili odlični. Iako smo u jednom trenutku gubili sa devet poena razlike, bili smo strpljivi, nismo se predavali i odustajali od plana. Zasluženo smo pobedili, a značajno je i to što smo slavili većom razlikom nego što smo izgubili u Čačku”, zastao je Marinović, a zatim produžio izlaganje.

,,Pobeda nad Krkom je mnogo bitna, ali ništa ne rešava. Moramo da nastavimo da radimo i da se okrenemo narednim utakmicama. Dosta dobrog smo uradili u Novom Mestu, ali u suštini i ništa, jer ima još puno da se igra. Ne zadovoljavamo se samo ovom pobedom, već će nam ona biti podstrek za utakmice koje slede”, dodao je Marinović.

Vremena za previše radovanja nema, jer već u subotu u dvoranu kraj Morave stiže Igokea, jedan od najozbiljnijih timova u jadranskoj eliti.

,,U subotu nas očekuje meč protiv Igokee, ekipe koja po mom mišljenju igra fenomenalnu timsku košarku. Sjajno je vođena od strane trenera Bajića. Igokea igra vrhunski, vidi se hemija u ekipi, što je možda njen najveći kvalitet. Uostalom, sve što sam rekao potvrđuje trenutno stanje na tabeli”, rekao je strateg Borca.

Bez obzira na sve, Marinović poručuje.

,,Neće nam biti lako protiv jedne od najkvalitetnijih ekipa u regionu. Očekuje nas težak zadatak, ali sigruno je da se nećemo predati. Ako budemo na približnom nivou kao protiv Krke mislim da možemo da odigramo ravnopravnu utakmicu”, smatra trener Čačana.

Od utakmice sa Krkom za Borac je krenuo period u kom će odigrati nešto više mečeva nego što je navikao. Mnogi od njih biće ključni za opstanak Čačana u ABA takmičenju.

,,U ponedeljak je krenuo period u kom ćemo odigrati više utakmica nego inače. Međutim, mi smo još prošle godine navikli da igramo puno mečeva u kratkom vremenskom periodu. Pripremamo se za ono što nam sledi najbolje što možemo. Ostaje nada da će nas sve zdravlje poslužiti i da ćemo odigrati utakmice koje nas očekuju i da neće biti potrebe za novim odlaganjem. Na kraju krajeva, svi smo se uželeli izazova, tako da uvek sa nestrpljenjem čekamo novi duel”, završio je Marko Marinović.

Piše: Nikola Minović

Foto: Lejča photography