U 9. kolu ABA lige ekipa Borca ide put Laktaša, gde će se sastati sa domaćom Igokeom (subota, 19 časova, ARENA SPORT 4).

Poslednji put Borac je odigrao prvenstveni meč još 19. novembra, kada je u Čačku poražen od Krke (86:90). Doduše, Čačani nisu sve vreme sedeli skrštenih ruku, već su naporno radili i trenirali, kako bi što spremniji dočekali naredne izazove. Čak su odigrali i jedan prijateljski meč protiv Mege, koji su pobedili rezultatom 82:86.

Upravo ta pobeda može biti dobar podstrek izabranicima trenera Marka Marinovića pred gostovanje Igokei, timu koji je u dosadašnjem delu ABA lige pokazao zavidan kvalitet i košarkaško umeće. Naravno, Igokea je izuzetan protivnik, tako da Čačanima posao neće biti ni malo lak. Sa izrečenim je saglasan i strateg Marinović.

,,Očekuje nas meč protiv jedne od najboljih ekipa u ABA ligi. Igokea igra u dobrom ritmu u oba takmičenja u kojima nastupa. Nema sumnje, biće to veliki izazov za nas“, rekao je trener Borca.

Borac će u Laktašima biti lišen pomoći Novakovića i Đokovića, koji kubure sa povredama.

,,Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo, mogu reći da smo dobro trenirali. Doduše, imamo malo kadrovskih problema, Novaković i Đoković nisu u punoj spremi. Tako da bez njih dvojice moramo izaći na megdan Igokei“, dodao je Marinović.

Kormilar čačanskog tima je ubeđen da će se njegovi igrači tek pokazati u pravom svetlu.

,,Ne želim da tražim alibi, ali nam je stvarno bilo mnogo teško, zbog nezgodnog rasporeda koji nam je zapao. Imamo problema, kao i svi. Teško je sa svih strana, ne samo iz košarkaškog ugla. Borićemo se, a nadam se da ćemo iz svega izaći sa pozitivnim rezultatom, baš onako kako smo priželjkivali. Ništa ne mogu da garantujem, jer se sve menja iz minuta u minut. Najbitnije je da svi ostanemo zdravi, a ja verujem u svoje igrače i siguran sam da će oni dati sve od sebe da se pokažu u najboljems svetlu“, završio je popularni Malina.

Piše: Nikola Minović

Foto: Lejča photography