U derbiju ovosezonskog izdanja ABA 2 lige košarkaši Borca će na parketu dvorane kraj Morave imati priliku da ugoste drugoplasirani MZT (četvrtak, 18 časova).

Nema sumnje, pred izabranicima Marka Marinovića je najteži ispit u dosadašnjem delu regionalnog takmičenja. MZT je jedini tim koji ozbiljnije ugrožava lidersku poziciju sastava iz grada na Moravi. Tačnije, Makedonci zaostaju jednu pobedu u odnosu na prvoplasirani Borac. Taj podatak sam po sebi jasno svedoči sa kakvim namerama dolaze na gostovanje u Čačak. S druge strane, Borcu je od vitalnog značaja trijumf u narednom meču. Pobedom, i to sa barem osam poena razlike, čačanski tim bi stekao zavidan kapital pred nastavak sezone.

Strateg čačanske ekipe Marko Marinović sa sigurnošću tvrdi da je duel sa MZT – om ključan u ligaškom delu ABA 2 lige.

,,Nema sumnje, pred nama je utakmica sezone, čega smo svi svesni. Zbog toga što je susret sa MZT – om najvažniji za opstanak na prvoj poziciji drago mi je što će biti odigran u Čačku“, zastao je Marinović, pa je odmah nastavio:

,,Što se tiče MZT – a, reč je o protivniku vrednom poštovanja. Ima dobar roster, koji je, doduše, nešto promenjen u odnosu na prvi meč koji smo igrali. Tim iz Skoplja ima dosta igrača u opticaju, što im daje dodatnu snagu“.

Ipak, trener Borca je optimista.

,,Bez obzira na činjenicu da je protivnik kvalitetan, nama je najvažnije da odigramo na svom prepoznatljivom nivou. Moramo dati sve od sebe kako bismo ostvarili pozitivan rezultat. Do sada sam često naglašavao, a moram opet, cilj nam je da ostanemo nepobedivi na svom parketu“, istakao je kormilar Čačana.

Zbog važnosti predstojećeg susreta Marinović je naglasio važnost čačanske publike u četvrtak veče.

,,Smatram da nema potrebe slati posebnu pozivnicu navijačima za ovaj meč, jer sam siguran da su oni svesni važnosti okršaja sa MZT – om. Zbog toga sam ubeđen da će poseta u hali biti na zavidnom nivou. Čačani su do sada bili naš šesti igrač, a verujem da će tako biti i u nastavku sezone. Sve je u njihovim i našim rukama“, dodao je Marinović.

Nemanja Todorović, jedan od najiskusnijih igrača u redovima Borca, smatra da bi pobedom njegov tim sačuvao prvo mesto u ABA 2 ligi.

,,Došli smo do utakmice čiji ishod odlučuje o tome ko će se naći na vrhu takmičenja. MZT pretenduje na prvo mesto, a na nama je da tu nameru rivala onemogućimo. Meč se igra u Čačku, što nas obavezuje da odigramo najbolje što možemo. Verujem da smo trijumfom vrlo blizu da ligaški deo sezone okončamo na prvom mestu“, rekao je Todorović.

Krilni centar Borca ima recept za MZT.

,,Od samog početka meča moramo zaigrati na zavidnom nivou, jako i agresivno, naročito u fazi odbrane. Takođe, moramo igrati pametno i odgovorno, ne smemo praviti greške koje iskusna ekipa kao što je MZT može da iskoristi. Imali smo dovoljno vremena za odmor i pripremu meča, a ukoliko budemo na prepoznatljivom nivou, pobeda je izvesna“, zaključio je Nemanja Todorović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Duško Radišić-Lejča