U 20. kolu ABA 2 lige košarkaši Borca će na parketu dvorane kraj Morave imati priliku da odmere trenutni odnos snaga sa ekipom Širokog (četvrtak, 17 časova).

Svojim ingenioznim ovosezonskim partijama, a pod dirigentskom palicom Marka Marinovića i njegovog stručnog štaba, Borac je već davno stavio tačku na pitanje suverene vladavine ABA 2 takmičenjem. Naime, tabor iz grada na Moravi je u dosadašnjem delu lige zabeležio skor od 17 pobeda, uz samo dva poraza. Zbog svega pokazanog Čačani će plej – of regionalnog takmičenja dočekati na prvoj poziciji, bez obzira šta učinili u preostala tri kola.

U isčekivanju narednog meča, Marko Marinović ističe značaj pauze koju je Široki imao, a Borac nije.

,,Posle duže pauze kreće nastavak ABA 2 lige, a prvi od tri preostala duela biće protiv ekipe Širokog. Naš naredni protivnik je u proteklom periodu imao pauzu u kojoj je, sasvim sigurno, uspeo da se dobro odmori i regeneriše pred nastavak lige za izazove koji slede. Mi takav luksuz nismo imali, već smo odigrali priličan broj utakmica u KLS – u“, rekao je Marinović.

Ipak, kormilar Čačana očekuje dobar meč u četvrtak.

,,Bez obzira na očiti umor, očekujem dobru utakmicu u četvrtak. Verujem da će publika imati priliku da pogleda pravi košarkaški spektakl u hali kraj Morave. Ne govorim to bez razloga, jer se Široki bori za četvrto mesto koje vodi u plej – of, tako da mu je svaka pobeda zlata vredna. Reč je o izuzetno mladoj, perspektivnoj i kvalitetnoj ekipi, aktuelnom prvaku Bosne i Hercegovine, tako da će imati šta da pokaže u Čačku“, zastao je Marinović, da bi zatim posebno naglasio.

,,Nije nemoguće da ćemo su polufinalu ABA 2 lige sastati upravo sa Širokim. Zbog toga je ovo lepa prilika da odmerimo trenutni odnos snaga sa sastavom iz Širokog Brijega“, dodao je Marinović.

Dušan Miletić, značajno pojačanje Borca pred odlučujuće mečeve ove sezone, smatra da je naredni okršaj prava prilika da se tim dodatno uigra.

,,Mišljenja sam da će utakmica sa Širokim biti lepa prilika da se dodatno uigramo, jer uskoro kreću mečevi odluke u ABA 2 ligi. Što se nas tiče, davno smo sve završili u regionalnom takmičenju, ubedljivo smo prvi, tako da preostala tri meča za nas nemaju ogroman takmičarski značaj“.

Miletić ima pravi plan za naredni susret.

,,Smatram da u meč moramo ući maksimalno motivisani, ozbiljni, koncentrisani, kako nam se ne bi ponovile greške iz nekih prethodnih duela. Imamo jasan plan, a to je da pobedimo sve mečeve kod kuće do kraja lige. Verujem da u tom naumu možemo uspeti“, kazao je centar Borca.

Razume se, Miletić je poslao pozivnicu Čačanima za predstojeću utakmicu.

,,Pozvao bih navijače da dođu u što većem broju, jer će nam, kao i uvek, njihova podrška veoma značiti. Nije isto igrati kada je hala puna i kada nije. Zajedno sa publikom možemo do novih uspeha“, završio je Miletić.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Duško Radišić-Lejča