Košarkaši Borca su, uprkos velikim nedaćama u završnici meča, ipak uspeli da sačuvaju domaći teren tako što su savladali odlični Novi Pazar rezultatom 94:91.

U dobrom delu meča Borac je bio tim koji je diktirao tempo. Čačani su na veliki odmor otišli sa solidnom zalihom od 11 koševa (48:37) i vladao je opšti utisak u dvorani kraj Morave da će izabranici Marka Marinovića zabeležiti novu rutinsku pobedu.

Međutim, Novi Pazar je sve demantovao. U završnici treće deonice dodao je gas, pa je u tim momentima pokrenuo seriju poena, koja će se nastaviti i u poslednjem kvartalu. Malo po malo, gosti su topili prednost rivala koja je u jednom momentu iznosila 22 koša, da bi u poslednjem minutu susreta prišli na svega pola koša deficita (90:89). Ipak, mirnoća i iskustvo Čačana, naročito kapitena Čarapića, doneli su Borcu nova dva boda u KLS – u.

Uprkos što je njegov tim slavio, strateg Borca Marko Marinović bio je prilično ljut na pojedine igrače, naročito one mlađe, zbog zalaganja u minulom duelu.

,,Imamo problem, to je evidentno. Ali nije to samo problem kod nas, već i u čitavoj Srbiji. Kada sam ja postajao igrač debitovao sam za prvi tim sa 15 godina, ali sam i tada znao svoje zadatke i ciljeve. Ono što su mi treneri govorili to je za mene bilo amin. Smatram da je to stvar kućnog vaspitanja. Ove nove generacije su nevaspitane. Svi oni misle da treba da igraju, a najveći problem su ipak roditelji“, zastao je Marinović, pa nastavio.

,,Moram da kažem da imam pet igrača koji ne zaslužuju da igraju za Borac. Ali oni moraju da igraju, jer nemamo nikog drugog. Pokušavam koliko je to u mojoj moći da odmorim nosioce igre, ali eto, nije bilo dovoljno ni 22 poena prednosti, i to pred punom halom. To nije problem skorijeg datuma, već je sada samo kulminirao. Priznajem, možda sam se i ja u jednom trenutku opustio pa sam želeo da svim igračima dam šansu, ali oni očigledno ne shvataju šta je igranje u seniorskoj košarci. Svi bi voleli da igraju za Partizan i Zvezdu, ali ne može“.

Bez obzira na sve nedaće, Marinović kaže:

,,Mi smo do sada napravili odlične rezultate i ja sam zbog toga prezadovoljan. To je više nego što sam očekivao. Ali ne mogu a da ne kažem da imamo baš veliki problem. Nov sam trener, ali ću pokušavati da to promenim. Znaju igrači da to kod mene ne može da prođe“, dodao je Marinović.

Jedan od najzaslužnijih igrača za pobedu Borca bio je Nikola Kočović, koji je Novom Pazaru ubacio 21 poen. On smatra da je ovo najlošija utakmica njegovog tima ove sezone:

,,Očekivali smo da će utakmica biti ovako teška. Imali smo priliku da igramo protiv Novog Pazara, tako da smo znali šta nas očekuje. Urpkos tome što smo imali visoko vođstvo dozvolili smo sebi nedopustiv pad u drugom poluvremenu. To je dovelo do neizvesne završnice, gde smo neke stvari prepustili slučaju, što nismo smeli. Ovakav scenario više ne sme da nam se događa na domaćem terenu. Moramo analizirati ovaj susret, kako se ne bi ponovio. Ovo je svakako najlošija utakmica ove sezone, naročito u defanzivi. Nema mesta panici, ali moramo ispraviti greške iz ove utakmice“, izjavio je Kočović.

Nikola Minović