Četvrto kolo AdmiralBet ABA lige rezervisano je za duel dva srpska predstavnika. Preciznije, u dvorani kraj Morave će snagu odmeriti domaći Borac i Mega Basket (nedelja, 18 časova).

U ovom momentu, Borac na svom kontu ima skor od jedne pobede i dva poraza. Prvi trijumf u tekućoj takmičarskoj godini tim Marka Marinovića je zabeležio u prošloj rundi, kada je u Baru savladao Mornar-Barsko zlato (85:90).

Nema sumnje, pozitivan rezultat u Crnoj Gori dobrano je uticao da poraste samopouzdanje Čačanima pred sledeći izazov koji će, nema sumnje, biti izuzetno zahtevan.

Sa izrečenim je saglasan i strateg prvog tima Marko Marinović.

,,Težak raspored koji nam je zapao doveo nas je u situaciju da igramo tri utakmice protiv rivala koji su pre početka sezone svrstavani u favorite za vrh tabele. Međutim, verovali smo u sebe, pa smo u Bar otišli da odigramo najbolje što možemo. Uspeli smo da kontrolišemo meč gotovo sve vreme, tako da smo zasluženo pobedili. To je velika stvar za nas, tako da nam trijumf mnogo znači”, izjavio je trener Borca.

Već u narednom kolu Čačani će ponovo morati mnogo da pomuče, jer im u goste dolazi izuzetno mlada i talentovana ekipa Mege.

,,Pred nama je utakmica sa Megom, ekipom koja će u Čačak doći rasterećeno, jer ima dve pobede. Kod rivala se ništa nije promenilo u odnosu na ranije godine, jer i dalje ima jedan od najmlađih i najtalentovanijih timova, ne samo u jadranskoj ligi, već i čitavoj Evropi”, rekao je Marinović, još dodavši:

,,Mega ima svoje adute, isto kao i mi. Spremni smo za novi izazov, tako da jedva čekamo utakmicu u nedelju veče”, kazao je kormilar Borca.

Borac će u nedelju moći da računa na nekoliko stotina svojih navijača, čija će podrška biti od ogromnog značaja.

,,Prošli put sam propustio da se zahvalim navijačima na velikoj podršci protiv Cedevita Olimpije. Moram da kažem da nas je malo i poremetilo prisustvo publike, jer ih više od godinu dana nije bilo u dvorani. Igrači, baš kao i ja, bili smo malo stisnuti u želji da pokažemo sve što znamo. Nadam se da ćemo ispraviti to u nedelju i da ćemo im se zahvaliti na podršci jednom pobedom”, zaključio je Marko Marinović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography