Kolo broj četiri AdmiralBet ABA lige jeste vreme da novi okršaj imaju čačanski Borac Mozzart i Zadar (nedelja, 21:00, dvorana kraj Morave).

Utakmica sa Zadranima biće lepa prilika da tabor Marka Marinovića upiše prvu pobedu u jadranskom takmičenju. Naime, Čačani su do sada tri puta pretrpeli poraz, tako da je trijumf preko potreban za podizanje samopouzdanja.

Marko Marinović, strateg Borca Mozzart, prozborio je nekoliko reči o minulim duelima.

,,Bilo je dobrih perioda u igri tima u prva tru kola. Ali stare boljke su nas koštale pobeda u prethodnim utakmicama. Ubeđen sam da možemo da igramo mnogo bolje, a verujem da ćemo u sledećim utakmicama pokazati svoje pravo lice“, kazao je šef struke Čačana.

Protiv Zadra tim iz grada na Moravi mora da bude veoma oprezan, jer je reč o izuzetno nezgodnoj ekipi.

,,Zadar ima fenomenalnu, ratničku ekipu. Ekipu je sastavio od momaka koji su prošle godine mahom igrali ABA 2 ligu, a predvodi ih sjajan trener. Zadrani igraju sa dosta energije i ne respektuju nikoga. Na kraju krajeva, zato i ima dve pobede. Čak je mogao da slavi i protiv Mornara, sa kim je igrao vrlo hrabro, a izgubio je tek pred kraj susreta“, smatra Marinović.

Iz tog razloga…

,,Očekuje nas veoma teška utakmica, kako fizički, tako i psihički. Ali smo imali dovoljno vremena za rad i pripremu utakmice. Nadam se da ćemo ispraviti sve greške koje smo pravili, a onda će doći i dobar rezultat”, dodao je kormilar Čačana.

Od velike važnosti jeste to što će Borac Mozzart imati podršku čačanske publike.

,,Nadam se da će naši navijači prepoznati trenutak i da će doći u velikom broju. Njihova pomoć nam je preko potrebna. To je bilo očito u utakmici protiv FMP-a“, završio je Marko Marinović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography