Sreda 27. januar je dan planiran za realizaciju odloženog meča između zagrebačke Cibone i čačanskog Borca, koji će se sastati u Košarkaškom centru ,,Dražen Petrović“ (14 časova, Arena Sport 3).

Što se tiče narednog okršaja, u njemu će se suprotstaviti timovi koji su u dosadašnjem delu lige bili prilično ujednačeni. Preciznije, Borac je četiri puta bio uspešan, dok je pretrpeo devet poraza. Na drugoj strani, Cibona je bila nešto lošija. Naime, zabeležila je tri trijumfa, uz 10 poraza.

Iza obe ekipe su nesrećni porazi u poslednjem kolu. Borac je u neizvesnoj završnici u Čačku pobeđen od Budućnosti (72:76), dok je Cibona u Beogradu poražena od Mege (72:71). Na taj meč u dvorani kraj Morave podsetio je Marko Marinović.

,,Još jedan nesrećan poraz. Ponovo smo bili u situaciji da trijumfujemo, ali smo svojim greškama doveli Budućnost do situacije da pobedi, što je ona i učinila. Doduše, moram da istaknem da je nas tokom meča poremetila povreda Radovana Đokovića, jednog od naših najboljih igrača. Ipak, to ne može da nam bude opravdanje”, izjavio je Marinović.

U narednom periodu Borac će se nalaziti u malo neuobičajenoj situaciji. Do sada su mečevi često odlagani, pa je Borac bio po dve, tri nedelje bez takmičarske utakmica. Ovog puta, u sedam dana čak tri puta će morati na parket, a drugi duel u nizu biće protiv Cibone.

,,Napokon igramo u nešto jačem ritmu. Čitava sezona je jako čudna, ali šta da se radi, kako je nama, tako je i ostalima. Odigraćemo tri utakmica za sedam dana, a pre toga smo imali pauzu od dve nedelje. Nema nam druge, moramo biti spremni na sve. Dobro i dovoljno smo trenirali, nismo napuštali Čačak”, dodao je Marinović.

Trener Borca smatra da je naredna utakmica od velike važnosti za oba tabora.

,,Biće ovo vrlo važna utakmica za obe ekipe. Cibona je naš direktan konkurent za opstanak u ligi. Iza Cibone je utakmica protiv Mege, gde je odigrala veoma dobro, bila je na korak do pobede, ali je izgubila nesrećno, baš kao i mi. Očekujem jednu dobru utakmicu, iako ne znam pouzdano u kom će sastavu protivnik nastupiti. Verujem da će doći do rekacije mojih igrača i da ćemo u Zagrebu biti pravi. Biće mnogo bitno ako uspemo da pobedimo”, završio je Marko Marinović.

Piše: Nikola Minović

Foto: Sava Gucunski