U okviru 24. kola AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca će po treći put ove sezone imati priliku da se sastanu sa kolegama iz FMP-a (subota, 19h, Arena sport 1 premium).

Duel u Železniku predstavlja priliku da Čačani poprave loš utisak koji su ostavili u ponedeljak, kada su pred svojim navijačima poraženi od prilično motivisanog Splita (59:64).

,,Veoma teška utakmica je iza nas. Nismo bili na odgovarajućem fizičkom i mentalnom nivou. To je, na kraju, kao rezultat imalo poraz, koji je došao u ne baš dobrom trenutku po nas. Ali ne možemo previše da tugujemo, jer ispred sebe imamo još pet utakmica, a svaka je za nas kao malo finale. Dobro smo analizirali razloge poraza od Splita, a zatim smo se usredsredili na meč sa FMP-om“, započeo je svoje izlaganje Marko Marinović, kormilar Čačana.

Što se tiče narednog rivala…

,,FMP se nalazi u odličnoj formi. Doduše, imao je jednu malu krizu, ali je istu prevazišao, pa je vezao dve dobre utakmice. Bori se za što bolje mesto na tabeli pred plej-of. Moram priznati da je tim iz Železnika u daleko boljoj formi od nas. Zbog toga je pred nama veoma teška utakmica“, dodao je trener Borca.

Bez obzira na sve, čačanski tim ne gubi nadu da može sezonu u jadranskoj ligi da okonča kao četvrta ekipa iz Srbije.

,,Pokušaćemo da sezonu u ABA ligi završimo kao četvrta ekipa iz Srbije. Ali ništa nije u našim rukama. Iako smo gotovo i matematički osigurali opstanak u takmičenju, moramo da čekamo rasplet situacije u Drugoj ABA ligi. Polovinom aprila počinje F8 u pomenutom takmičenju, a tek potom ćemo saznati svoju sudbinu“, završio je Marko Marinović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography