U okviru 23. kola AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca će imati priliku da po drugi put u sezoni ukrste koplja sa ekipom Splita (ponedeljak, 16h, dvorana kraj Morave).

Borac je napravio sjajnu uvertiru za ovaj meč. U minuloj rundi tim Marka Marinovića je na parketu dvorane kraj Morave savladao Krku (77:68). Takođe, treba podsetiti da je Borac ove sezone već jednom uspeo da porazi Split, i to na gostovanju u Dalmaciji (66:80). Sve u svemu, pred Čačanima je lepa prilika da upišu novu, ukupno devetu pobedu u jadranskoj ligi.

,,Mnogo važnu pobedu ostvarili smo protiv Krke. Tim trijumfom osigurali smo, pa gotovo sigurno, opstanak u ligi“, započeo je svoje izlaganje Marko Marinović, šef struke Borca.

Priliku za novi trijumf Borac će imati u ponedeljak, kada će dočekati Split.

,,Naredni meč igramo protiv Splita, ekipe koja u Čačak dolazi sa imperativom pobede, jer se grčevito bori za opstanak. Ali već smo igrali protiv Splićana, a uspeli smo da slavimo. Očekujem da odigramo malo bolje nego protiv Krke, pa da uz najvernije navijače osvojimo nova dva boda“, rekao je Marinović.

Što se tiče narednog protivnika.

,,Split je nekoliko puta pokazao da ume da bude nezgodan rival. Recimo, odigrao je odličan meč protiv Mornara u poslednjem kolu. A pre toga protiv Krke u Novom Mestu. Tako da je u uzlaznoj formi. Takođe, za razliku od prvog našeg okršaja, ovog puta će biti kompletan. Pored svega, jači je na bekovskoj poziciji. Zbog svega što sam rekao, očekujem dobru i jaku utakmicu“, dodao je Marinović.

Trener Borca je više puta naglasio da klub želi da sezonu okonča kao barem četvrti tim iz Srbije. A ima lepu šansu da to i ostvari.

,,Trenutno smo u situaciji da imamo isti broj pobeda kao Mega, a u boljoj smo poziciji od tog tima, jer smo ga dva puta pobedili. Imamo za cilj da ostane ista situacija do kraja lige. Neće biti lako, imamo još šest utakmica do kraja, a svaki duel za nas biće kao finale“, smatra Marinović.

Ali uz verne navijače Borac može do nove pobede.

,,Nekoliko puta sam naglasio da samo uz pomoć publike mi možemo da igramo dobro i da pobeđujemo. Čačani nam uvek daju vetar u leđa. Tako je bilo protiv Krke, Zadra… Svaki put kada nam nije išlo, navijači su bili ključan faktor da savladamo sve probleme. Tako da bih pozvao publiku da dođe u što većem broju na utakmicu protvi Splita. Znam da je termin atipičan, ali njihova podrška će nam puno značiti“, završio je Marko Marinović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography