Na redu je 18. runda AdmiralBet ABA lige, a jedan do mečeva biće igran u Čačku, gde će Borac na parketu dvorane kraj Morave imati priliku da ugosti Zadar (petak, 21 čas).

U veoma dobrom raspoloženju Čačani dočekuju stare znance iz ex-Yu perioda. Naime, u minulom kolu Borac je u prestonici stavio tačku na negativan niz, kada je savladao Megu Mozzart (85:91).

Rečena pobeda je puno značila timu iz grada na Moravi. Sa kazanim se slaže i kormilar tima Marko Marinović.

„Iza nas je fenomenalna utakmica. Svi igrači su bili veoma požrtvovani, pokazali su karakter i nisu se predali kada se lomio meč. Na kraju smo nagrađeni pobedom. Ponosan sam na igrače“, zastao je Marinović, a onda produžio izlaganje.

,,Ipak, sezona nije gotova. Ne možemo puno da slavimo pobedu nad Megom, kao što ne smemo ni da tugujemo za nekim porazima. Sezona se nastavlja, a pred nama je mnogo važnih utakmica“, dodao je kormilar Čačana.

Borac i dalje muku muči sa povredama i posledicama virusa COVID-19.

„Polako se igrači vraćaju redovnim obavezama. Imali smo mnogo problema sa koronom i povredama, a neki igrači još uvek nisu u stanju da se vrate na parket. Kao i svi, pokušavamo da to sve rešavamo u hodu. Tokom cele sezone nismo bili kompletni, a nadam se da ćemo uskoro biti. Ipak, moramo to prevazići i pružiti svoj maksimum bez obzira na sve“, rekao je Marinović.

Naredni protivnik je Zadar, koji može da se pohvali da ima pozitivan skor u okršajima sa Čačanima.

„Zadar je prvak Hrvatske, to svi moraju da imaju u vidu. Zna da igra i pobeđuje, jer je veoma iskusna ekipa. U svom rosteru ima igrače koji su dugo na okupu i dobro se poznaju. Od promene trenera Zadar je počeo da igraja fenomenalno, tako da je zabeležio nekoliko pobeda. U ovom momentu protivnik i mi imamo isti broj pobeda i poraza. Imajući sve u vidu, očekujem čvrstu, ali zanimljivu utakmicu. Verujem da pobednik neće biti poznat do samog kraja“, smatra Marinović.

Naravno, pomoć Čačana biće neprocenjiva protiv čvrstog rivala kakav je Zadar.

,,Nadam se da će dvorana biti izuzetno popunjena i da ćemo uz pomoć vernih navijača izboriti zlata vrednu pobedu. Verujem da će ljudi u gradu prepoznati napore koje mi ulažemo. Ne tražim alibi, ali nije lako. Zbog toga smatram da je lep povod da dvorana u petak veće bude dobro popunjena. Dolazi nam u goste tim iz Zadra, koji je još u bivšoj Jugoslaviji važio za jedan od najkošarkaškijih gradova u zemlji. Pored Čačka, naravno. Tako da će pojedinci moći da se podsete starih vremena. Sve u svemu, očekujem jednu zanimljivu utakmicu“, završio je Marko Marinović Malina.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography