Posle gotovo tri nedelje napornog treniranja, došao je trenutak da ekipa iz grada na Moravi proveri sve što je do sada učinila.

Košarkaši Borca sutra će u Železniku odigrati svoj prvi pripremni meč. Portivnik će, naravno, biti domaći FMP (18:30).

Strateg Borca Marko Marinović, sumirajući prethodni period, kaže da sve ide po utvrđenom planu.

,,Pripreme za naredu ABA sezonu smo počeli malo ranije. Ali uzimajući u obzir da u ekipi ima dosta novih igrača, taj potez je opravdan, jer nam je potrebno vreme da se uigramo. Jedva čekamo da krenu pripremne utakmice. Trenirali smo dobro i dovoljno, odradili smo sva testiranja. Za sada sve teče po planu“, smatra Marinović.

Roster Čačana od ovog leta je bogatiji za nekoliko igrača, koji se polako uklapaju u sistem rada trenera Marinovića.

,,Što se tiče prethodnog perioda, svi novi igrači pokazuju veliku želju za dokazivanjem. Dobro treniraju, trude se, tako da sam za sada zadovoljan njihovim zalaganjem“, dodao je kormilar Borca.

Međutim, klub ne namerava da se zaustavi sa dovođenjem pojačanja.

,,Naravno, nije kraj sa pojačanjima. Pažljivo pratimo tržište, tako da ćemo se potruditi da pronađemo još visokih igrača“, izjavio je Marinović.

Prvi izazov za crveno-beli sastav iz Čačka biće u subotu protiv starog znanca, FMP-a iz Železnika.

,,Dobro se poznajemo sa narednim rivalom. Igrali smo nekoliko puta prošle sezone, ali i godinama unazad se redovno sastajemo sa FMP-om. Eto, i ovog puta prvi duel ćemo imati baš protiv tima iz Železnika. Protivnik je, baš poput nas, nešto ranije krenuo sa pripremama. Pošto je reč o prvoj utakmici, očekujem da će biti dosta grešaka. Ali to će biti jedan dobar ispit, da vidimo gde smo u ovom trenutku“, zaključio je Marko Marinović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography